Vestfold:

Voldsom campingbrann

Brannvesenet i Vestfold ble møtt av ti meter høye flammer på Borre familiecamping i Horten i natt.

BRANN: Det brøt ut brann i to campingvogner i Vestfold i natt. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
BRANN: Det brøt ut brann i to campingvogner i Vestfold i natt. Foto: Vestfold interkommunale brannvesenVis mer

Natt til tirsdag, omtrent klokka 00.45, rykket Vestfold interkommunale brannvesen ut etter melding om at flere campingvogner sto i brann på Borre familiecamping i Vestfold.

Hørte smell

I et Facebook-innlegg opplyser brannvesenet at en nabo hørte et smell, før vedkommende oppdaget at flere campingvogner sto i brann. Videre ble brannvesenet varslet.

- Det som møter oss er ti meter høye flammer midt på campingplassen, to vogner står i brann og et fortelt brenner. Det er campingvogner overalt rundt, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland.

- Våre mannskaper gjør stor innsats for å hindre spredning, vi slokker og skjermer. Blant annet trakk vi en brannduk over en vogn for å skjerme denne, sier Flogeland videre.

HØYE FLAMMER: Brannvesenet ble møtt med ti meter høye flammer. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
HØYE FLAMMER: Brannvesenet ble møtt med ti meter høye flammer. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer
VOLDSOM BRANN: Ingen personer ble skadd da flere campingvogner brant i natt. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
VOLDSOM BRANN: Ingen personer ble skadd da flere campingvogner brant i natt. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer

Flere campingvogner i brann

Halvannen time etter at brannvesenet rykket ut, opplyste operasjonsleder Marianne Mørch overfor Dagbladet at det også hadde brent i ytterligere én campingvogn på stedet, og at det var brannskader på 5-6 andre campingvogner.

Det var imidlertid ingen personer i campingvognene på tidspunktet.

- Da brannen var slukket var to campingvogner helt nedbrent, ytterligere seks vogner eller fortelt har brann eller sviskader. Vi har ikke gjort funn eller har noen informasjon om at noen mennesker kom til skade i brannen, sier vakthavende brannsjef Einar Flogland.

BRANNSKADER: To campingvogner ble utbrent, og totalt seks hadde brannskader. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
BRANNSKADER: To campingvogner ble utbrent, og totalt seks hadde brannskader. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer

- Ingen tid å miste

Flogeland opplyser at man i campingvogner bør ha både røykvarsler og gassvarsler.

- Når faren oppstår, er det ingen tid å miste, sier Flogeland.

- Heldigvis er det sjelden at det brenner på campingplasser, men når det skjer er tidlig varsling ekstremt viktig, da faren for brannsmitte er like ekstrem. I natt var det lite vind, det var en stor fordel.