Voldsom eksplosjon i Jerusalem

Minst syv er drept og førti skadd i en eksplosjon på en kafe i Jerusalems tyske nabolag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingene fra Jerusalem i kveld, forteller at syv er drept og minst 40 mennesker er såret i eksplosjonen. Bomben gikk av ved Kafe Hillel på Emek Refaim-gata - i Jerusalems tyske nabolag.

Ifølge Associated Press stanset en sikkerhetsvakt en selvmordsbomber idet han var i ferd med å gå inn i kaféen, og bomben eksploderte rett utenfor.

- Ubeskrivelig

- Jeg eier butikken ved siden av kafeén. Jeg noen få øyeblikk etter eksplosjonen, og så ting som ikke kan beskrives, det finnes ikke ord, sier «Shavi» til Associated Press.

Tidligere i kveld ble minst sju soldater drept og 14 mennesker såret da en selvmordsbomber sprengte seg selv og en busskø i lufta utenfor Tel Aviv.

Bussholdeplassen lå rett ved militærbasen Tzifrin og mange av ofrene var soldater, melder Haaretz.com.

Bombe på to-tre kilo

Politiet mener selvmordsbomberen var en 19 år gammel mann fra byen Rantis på Vestbredden. Han skal ha båret en bombe på mellom to og tre kilo i en veske.

Dagens terroraksjoner mot Israel er de første siden 19. august, da 22 mennesker ble drept i Jerusalem.

Høy beredskap

Beredskapen og frykten har vært høy siden Israel lørdag forsøkte å likvidere Ahmed Yassin, åndelig leder av den muslimske terrorbevegelsen Hamas. Yassin unnslapp angrepet med lettere skader i hånden og sverget at israelerne ville få føle palestinernes hevn.

Minst ti drept i Midtøsten

HORRIBELT: Øyenvitner sier scenene som utspant seg i Jerusalem i kveld ikke kan beskrives med ord.
SJU DREPT: Israelsk redningspersonale arbeider på spreng der den palestinske selvmordsbomberen slo til tidligere i kveld, ved en bussholdeplass nær Tzrifin, vest for Tel Aviv.