TV NÅ: Eksplosjon i Paris, trolig som følge av gasslekkasje. Flere skal være skadet. Video: AP Direct Vis mer

Voldsom eksplosjon i Paris: Tre bekreftet omkommet

En gasslekkasje er trolig årsaken til eksplosjonen.

Har du bilder eller informasjon om denne saken? Tips oss på 24 00 00 00, 2400@db.no eller send sms til 2400.

Lørdag morgen kom meldingen om en stor eksplosjon i sentrum av Paris. Det melder flere medier, blant annet franske Le Parisien.

Ifølge avisa kan årsaken være en gasslekkasje. Sky News skriver også at politibetjenter sier dette trolig er årsaken.

Innenriksminister Cristophe Castaner opplyste lørdag formiddag om at fire personer er bekreftet omkommet, hvorav to var brannmenn. Seinere rette politiet antallet til to omkomne.

Lørdag ettermiddag opplyste Spanias utenriksdepartement om at også en spansk kvinne er bekreftet omkommet i forbindelse med eksplosjonen, noe som øker det totale antallet omkomne til tre.

Minst 47 personer ble skadd i forbindelse med eksplosjonen, ifølge AFP.

EKSPLOSJON: Flere personer skal være skadet etter en stor eksplosjon i sentrum av Paris. Video: Newsflare Vis mer

Gasslekkasje i bakeri

Eksplosjonen fant sted på hjørnet av gatene rue de Treviso og rue Saint-Cécile. Der ligger det et bakeri som kan være kilden til eksplosjonen. Bakeriet befinner seg cirka en kilometer fra operaen, og eksplosjonen kunne høres over store deler av sentrum.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Ifølge avisa Le Figaro kan brannvesenet ha visst om lekkasjen før den førte til eksplosjonen. Avisa skriver at beboerne i bygget skal ha varslet nødetatene om at de luktet gass.

Bilder fra stedet viser også store materielle skader. Politiet bekrefter på Twitter at de har rykket ut til stedet i forbindelse med en eksplosjon, og ber alle om å unngå området.

- Vinduene eksploderte

Vitner på stedet skal ha hørt personer skrike fra leiligheter over bakeriet, ifølge ITV. Et vitne forteller til Le Figaro at hun trodde det var et jordskjelv.

Paula Nagui, resepsjonist på hotellet Diva som ligger i rue de Trévise et titall meter fra bakeriet, forteller til Le Parisien at hun hørte «et stort smell og alle vinduene eksploderte. Etter å ha trodd at de ble utsatt for et attentat, ble gjestene beroliget av brannmenn som evakuerte dem».

Eksplosjonen vakte bekymring fordi den skjedde mens myndighetene forbereder seg på nye demonstrasjoner av de såkalte gule vestene.

«De gule vestene» vokste fram som en protest mot planlagte økninger i drivstoffavgifter. Seinere fulgte krav om høyere lønninger, skattekutt og en grunnlovsendring som kunne gi velgerne mulighet til å foreslå folkeavstemninger.

Dagbladet følger saken.