Voldsom libanesisk motdemonstrasjon

Opprørspoliti måtte beskytte israelvenner som protesterte mot Dagbladets Midtøsten-dekning. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store politistyrker var satt inn for å ha kontroll på demonstrasjonen til foreningen Med Israel for Fred (MIF), som startet fredelig i Regjeringskvartalet i kveld.


Med slagord som «Nei til anti-semittisme i Dagbladet» protesterte de anslagsvis 200 israelvennene mot det de mener er skjev dekning av konflikten med Hizbollah, blant annet etter at Finn Graff i sin etter hvert verdensberømte karikatur tegnet statsminister Ehud Olmert som en nazistkommandant.

Men etter at demonstrasjonstoget hadde hatt en markering utenfor Dagbladets redaksjon i Akersgata, ble det svært ampert da israelvennene passerte standen til Libanesisk forening foran Storinget. Ved synet av de vaiende israelske flaggene og paroler om rett til selvforsvar, rant det over for 15-20 libaneserne.

De stormet mot toget mens de ropte skjellsord, spyttet og viste finger\'n, og måtte holdes tilbake av politiet. Politi med hjelmer og køller dannet en mur parallelt med demonstrasjonstoget, som forsatte til Utenriksdepartementets hovedinngang mens politihelikopter svevde over byen.

Flere ganger kom det til håndgemeng mellom de to gruppene, blant annet da de aggressive motdemonstrantene ved to anledninger rev til seg israelske flagg fra MIF-folk og tente på, før de trampet og spyttet på davidsstjerna.

Det haglet med skjellsord mellom israelere og Hizbollah-vennlige libanesere, som ropte «Bomb, bomb, Tel Aviv», «Israel - terrorist», og fikk «Hizbollah - terrorist» og «Fuck Hizbollah» i retur.

Det skal ikke ha blitt nødvendig med pågripelser fra politiets side, og begge denomstrasjonene løste seg opp etter en drøy halvtime.

HÅNDGEMENG: Israelske flagg ble revet ut av hendene på demonstrantene, før flaggene ble påtent. Foto: SCANPIX
HÅNDGEMENG: Israelske flagg ble revet ut av hendene på demonstrantene, før flaggene ble påtent. Foto: SCANPIX Vis mer
Voldsom libanesisk motdemonstrasjon
<B>AMPERT:</B> Libanesere rev til seg israelske flagg og tente på, til hissige tilrop fra begge sider. Politiet dannet mur mellom gruppene.
<B>HADDE KONTROLL:</B> Kraftig knuffing, men ingen alvorlige hendelser var status etter en aggressiv halvtime i Oslo sentrum, med måpende turister som tilskuere.
<B>FORBANNA PÅ DAGBLADET:</B> Jøder og andre israelvenner møtte opp i Regjeringskvartalet for å protestere mot det de hevder er skjev mediedekning og manglende forståelse av Israels selvforsvar.