Voldsom libanesisk motdemonstrasjon

Opprørspoliti måtte beskytte israelvenner som protesterte mot Dagbladets Midtøsten-dekning. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Store politistyrker var satt inn for å ha kontroll på demonstrasjonen til foreningen Med Israel for Fred (MIF), som startet fredelig i Regjeringskvartalet i kveld.

Med slagord som «Nei til anti-semittisme i Dagbladet» protesterte de anslagsvis 200 israelvennene mot det de mener er skjev dekning av konflikten med Hizbollah, blant annet etter at Finn Graff i sin etter hvert verdensberømte karikatur tegnet statsminister Ehud Olmert som en nazistkommandant.

Men etter at demonstrasjonstoget hadde hatt en markering utenfor Dagbladets redaksjon i Akersgata, ble det svært ampert da israelvennene passerte standen til Libanesisk forening foran Storinget. Ved synet av de vaiende israelske flaggene og paroler om rett til selvforsvar, rant det over for 15-20 libaneserne.

De stormet mot toget mens de ropte skjellsord, spyttet og viste finger\'n, og måtte holdes tilbake av politiet. Politi med hjelmer og køller dannet en mur parallelt med demonstrasjonstoget, som forsatte til Utenriksdepartementets hovedinngang mens politihelikopter svevde over byen.

Flere ganger kom det til håndgemeng mellom de to gruppene, blant annet da de aggressive motdemonstrantene ved to anledninger rev til seg israelske flagg fra MIF-folk og tente på, før de trampet og spyttet på davidsstjerna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.