Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldsom offensiv mot kurdiske opprørere

Kamphelikoptre, jagerfly og flere tusen soldater satt inn i Tyrkia.

  OFFENSIV:  En kiste med en død soldat blir båret inn på et sykehus i  Beytussebap søndag etter trefninger mellom PKK-geriljaen og tyrkiske sikkerhetsstyrker. I går gikk tyrkiske styrker til en kraftig offensiv i Sirnak-provinsen. FOTO: AFP/ NTB SCANPIX.
OFFENSIV: En kiste med en død soldat blir båret inn på et sykehus i Beytussebap søndag etter trefninger mellom PKK-geriljaen og tyrkiske sikkerhetsstyrker. I går gikk tyrkiske styrker til en kraftig offensiv i Sirnak-provinsen. FOTO: AFP/ NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kamphelikoptre, jagerfly og flere tusen soldater deltar i en offensiv mot kurdiske opprørere i Tyrkia, ifølge en sikkerhetskilde i landet.

Kampene pågikk onsdag kveld i provinsen Sirnak i nærheten av grensa mot Syria og Irak.

Helikoptrene bomber mål ved fjellet Kato, ifølge kilden, som sier ti F-16-fly er sendt til området for å støtte regjeringsstyrkene.

Offensiven ble satt i gang dagen etter at den kurdiske PKK-geriljaen drepte ti medlemmer av sikkerhetsstyrkene i angrep fire forskjellige steder i provinsen.

Følge av Syria Kampene mellom PKK og regjeringsstyrkene er blitt mer intense de siste månedene.

Tyrkiske tjenestemenn og analytikere mener utviklingen har sammenheng med borgerkrigen i nabolandet Syria, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Siden PKK startet sitt opprør mot myndighetene for 28 år siden, er over 40.000 mennesker blitt drept i uroen.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media