Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldsom økning i savnede personer

Antallet oppsporingssaker hos Røde Kors har økt voldsomt det siste året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Hittil i år har 500 mennesker henvendt seg til Norges Røde Kors for å få hjelp til å finne ett eller flere familiemedlemmer. Det er en markant økning fra i fjor, da Røde Kors mottok 350 meldinger, skriver Vårt Land.

Rundt halvparten av sakene gjelder oppsporing av familiemedlemmer til asylsøkere, flyktninger, arbeidsinnvandrere eller ofre for menneskehandel som har kommet til Norge og ønsker kontakt med noen i hjemlandet.

Røde Kors har i år fått spesielt mange henvendelser om saker i Afghanistan og tidligere sovjetrepublikker som Tadsjikistan, Kirgisistan og Armenia, samt Irak, Somalia og Kongo.

- Stadig flere er i bevegelse rundt om i verden. Mange flykter fra konfliktområder og mister familiemedlemmer på veien. Vi har lyst til å gi dem muligheten til å finne hverandre igjen uten å måtte være med på et underholdningsprogram på TV, sier Brita Liholm Johannessen, leder for oppsporingstjenesten i Norges Røde Kors.

Rundt halvparten av sakene som Norges Røde Kors jobber med, blir oppklart. (©NTB)

 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling