Voldsom tredebatt: - Lan er historieløs

Men også Høyre får refs: - De forsøker å score billige politiske poenger for å velte Lan Marie Berg og byrådet, sier Klosterengas venner.

«TREE HUGGER»: Byråd Hanna Marcussen (MDG) måtte svare om hugging av trær i Olav Vs gate i Oslo, som skal omgjøres til gågate. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter ukevis med bomdebatt, er det trær det krangles om i Oslo på valgdagen.

- Det er fantastisk historieløst og arrogant av Lan Marie Berg å si det hun sier til Dagbladet. Jeg er så lei av at hun later som om miljøpolitikken ble funnet opp i Oslo i 2015 da MDG kom til makta, sier Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg (H).

Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) kommer til å felle 320 trær for å fullføre skulpturparken på Klosterenga, øst i hovedstaden. Hun har fått kjeft fra borgerlig side i Oslo, men kalte i går kritikken «toppen av valgkamp-hykleri».

- Jeg vil utfordre de nyfrelste «treklemmerne» Fabian Stang, Hallstein Bjercke, Eirik Lae Solberg og Christian Tybring-Gjedde til å bli med oss på å skrote E18-utbyggingen. Det er et gammeldags miljøfiendtlig prosjekt som har gått totalt ut på dato. I tillegg til å redde trær, vil E18-skroting også vil gi bedre luft, mindre biltrafikk, spare massevis av hus fra å bli revet, og mindre bompenger på kjøpet, sa Berg til Dagbladet i går.

Treklemmer

Hun minnet også om at MDG ønsker å plante 100 000 nye trær i Oslo i åra som kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer