Demonstrasjoner på Gazastripen:

Voldsomme demonstrasjoner på Gazastripen: Minst 445 skadd og fire drept

Fire palestinere, blant dem en 15 år gammel gutt, ble skutt og drept og et hundretall andre ble skadd da israelske soldater åpnet ild mot demonstranter på Gazastripen fredag, ifølge palestinske myndigheter.

NB! STERKE BILDER: I skrivende stund skal minst 83 personer være skadd, og to drept, etter voldsomme demonstrasjoner på Gazastripen. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Stemningen er svært spent langs grensa mellom Israel og Gaza. For fjerde fredag på rad samles et tusentalls palestinere vei grensa for å demonstrere mot Israel.

Først kom meldingene om at to unge palestinske menn i 20-åra hadde blitt skutt og drept, mens et titall andre ble skadd da israelske soldater åpnet ild mot ubevæpnede demonstranter på Gazastripen fredag, ifølge palestinske helsemyndigheter.

De melder at 25 år gamle Ahmad Aqel og 24-åringen Ahmad Rashad al-Athamneh ble drept av Israelske soldater som skjøt over grensa øst for Jabaliya fredag, uten å gi noen videre detaljer rundt hva som har skjedd.

Rundt klokka 18.20 melder de samme myndighetene at totalt fire personer nå er drept. Blant de drepte er en 15 år gammel gutt, ifølge myndighetene.

Videre legger de til at minst 445 palestinere er skadd fredag. Blant dem er 96 personer som skal ha blitt skadd som følge av skudd eller av tåregass fra israelske soldater.

Den israelske hæren har ikke kommentert opplysningene, men melder at så mange som 3000 palestinere deltar i demonstrasjonene ved det strengt bevoktede grensegjerdet mot Israel, ifølge Times of Israel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer