Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldsomme demonstrasjoner på Madagaskar: Minst én drept og et titall skadd

Minst én person ble drept og 16 skadd da sikkerhetsstyrker og opposisjonelle aktivister barket sammen på Madagaskar lørdag.

FLERE TUSEN: Flere tusen demonstranter protesterte i hovedstaden Antananarivo mot nye valglover i den afrikanske øyrepublikken i Indiahavet. Foto: Rijasolo / AFP / NTB Scanpix
FLERE TUSEN: Flere tusen demonstranter protesterte i hovedstaden Antananarivo mot nye valglover i den afrikanske øyrepublikken i Indiahavet. Foto: Rijasolo / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen demonstranter protesterte i hovedstaden Antananarivo mot nye valglover i den afrikanske øyrepublikken i Indiahavet.

- Vi mottok 17 skadde i dag, én av dem døde av skadene, opplyser Olivat Alison Aimee Rakoto, direktør for et sykehus i byen, til nyhetsbyrået AFP.

De nye lovene er innført i forkant av valget på ny president og nasjonalforsamling i november og desember. Opposisjonen anklager president Hery Rajaonarimampianina for å forsøke å kneble politisk motstand fram mot valget og mener lovene favoriserer regjeringspartiet.

Myndighetene hadde i forkant lagt ned forbud mot lørdagens demonstrasjon utenfor rådhuset i Antananarivo. De som trosset ordren, ble møtt med tåregass, og flere demonstranter kastet stein mot politiet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!