Voldsomme demonstrasjoner sør i Kirgisistan

Tilhengere av Kirgisistans styrtede president Kurmanbek Bakijev stormet lørdag kontorene til en fjernsynskanal og de lokale styresmaktene sør i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Tilhengere av Kirgisistans styrtede president Kurmanbek Bakijev stormet lørdag kontorene til en fjernsynskanal og de lokale styresmaktene sør i landet.

Demonstrantene brøt seg inn på kontoret til fjernsynskanalens direktør Batykan Azhymamatovij i byen Jalalabad sør i Kirgisistan og forlangte å få tid på lufta til å lese opp en erklæring, melder radiokanalen Azattyk.

Også kontorene til de lokale styresmaktene ble stormet av demonstranter, og guvernør Bekut Azanov ble tatt som gissel. Etter en time fikk han forlate stedet, men demonstrantene ble værende i bygningen, melder Azattyk.

Bolotbek Sjernijazov, innenriksminister i overgangsregjeringen som har grepet makten i landet, ble angrepet av en gruppe demonstranter, men han klarte til slutt å rømme i en bil.

Demonstrantene krever at Kurmanbek Bakijev må gjeninnsettes som president. Men til tross for uroen, er situasjonen under kontroll, sier Edil Baisalov, stabssjef ved statsministerens kontor.

- Overgangsregjeringen vil ikke bruke makt mot Bakijevs tilhengere, og vi vil møte slike demonstrasjoner med tålmodighet, sa Baisalov til radiokanalen Ekho Moskvij lørdag.

Bakijev rømte fra hovedstaden Bisjkek under et opprør tidligere i april. Torsdag rømte han til Kasakhstan.

(NTB)