FORBANNET: Demonstranter i gatene i Sana under gårsdagens demonstrasjoner. I dag er det hørt kraftige eksplosjoner i byen. Foto: REUTERS/Ahmed Jadallah/Scanpix
FORBANNET: Demonstranter i gatene i Sana under gårsdagens demonstrasjoner. I dag er det hørt kraftige eksplosjoner i byen. Foto: REUTERS/Ahmed Jadallah/ScanpixVis mer

Voldsomme eksplosjoner ryster Jemen i dag

President Saleh ryktes å være på vei til å gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jemens hovedstad Sana rystes i morgentimene i dag av nye eksplosjoner og skuddvekslinger.

Ved 6-tiden i morges lokal tid brøt det ut kamper i Hassaba-området.

Disse spredte seg så i byen, melder nyhetsbyrået AP.

- Går av Samtidig ryktes det i lokal presse at president Ali Abdullah Saleh vil gå med på å gi fra seg makta innen kort tid.

Nyhetsbyrået Saba hevder at Saleh har gitt visepresident Abdrabuh Mansur Hadi tillatelse til å forhandle om en maktovertagelse med opposisjonen.

De store, internasjonale nyhetsbyråene har foreløpig ikke fått dette bekreftet.

Slår seg sammen Det har vært borgerkrigslignende tilstander i landet over tid, der massive opprørsstyrker krever president Ali Abdullah Salehs avgang.

Flere klaner har de siste ukene slått seg sammen med demonstranter som ønsker at president Saleh skal gi fra seg makta og stilles for retten.

I går protesterte titusenvis av jemenitter mot president Saleh, og klanopprørere hevdet at de hadde skutt ned et krigsfly utenfor Sana.
Flyet skal ha blitt skutt ned nord i landet mens landets flystyrke bombarderte væpnede klanopprørere, ifølge NTB.

Lei fattigdom Piloten skal være tatt til fange.

En militær tjenestemann sier ifølge NTB at flyet ble skutt ned under en rutineøvelse.
Onsdag fortsatte demonstrasjonene i Jemens hovedstad Sana, hvor titusenvis av mennesker marsjerte med flagg og slagord mot presidenten.

Demonstrantene sier de er lei av fattigdom, korrupsjon og lovløshet i et land hvor to av tre mennesker må overleve på mindre enn to dollar om dagen. Regjeringsstyrkene har slått ned på demonstrasjoner tidligere, men det hindret ikke folk i å møte opp.

— Poenget er, hvis vi ikke kan leve et anstendig og verdig liv, så vil vi heller dø, sa Khaled al-Mandi, en av demonstrantene.

STERKT PRESSET: President Ali Abdullah Saleh. Foto: EPA/Scanpix
STERKT PRESSET: President Ali Abdullah Saleh. Foto: EPA/Scanpix Vis mer