Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldsomme gatekamper i Aten

Opprørspoliti støtte sammen med demonstranter.

DRAMA: En demonstrant i nærkontakt med politiet utenfor den amerikanske ambassaden i Aten under en protest onsdag i forbindelse med markeringen av studentopprøret i Hellas i 1973. Foto: REUTERS / Yannis Behrakis / SCANPIX
DRAMA: En demonstrant i nærkontakt med politiet utenfor den amerikanske ambassaden i Aten under en protest onsdag i forbindelse med markeringen av studentopprøret i Hellas i 1973. Foto: REUTERS / Yannis Behrakis / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørspoliti støtte sammen med demonstranter som kastet bensinbomber utenfor USAs ambassade i Aten onsdag.

Gatekampene oppsto i forbindelse med en markering av studentopprøret i 1973. Opptøyene brøt ut etter at ungdommer kastet stein mot opprørspoliti, som svarte med å avfyre tåregass mot demonstrantene.

Ifølge politiet deltok mer enn 20.000 mennesker deltok i markeringen, som årlig arrangeres i den greske hovedstaden.

Det ble også rapportert om mindre trefninger etter at 15.000 demonstranter deltok i en protest i havnebyen Thessaloniki nord i Hellas.

Over 6.000 politifolk var ute i Atens gater for å hanskes med demonstrantene. Til sammen ble minst 50 personer arrestert.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!