Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldsomme kamper i Bagdad

Storstilt offensiv mot sunniarabiske opprørere. Jagerfly og kamphelikoptre er satt inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakiske regjeringsstyrker støttet av amerikanske soldater har satt i verk en ny storstilt offensiv mot sunniarabiske opprørere i Bagdad. Jagerfly og kamphelikoptre er også satt inn i operasjonen.

Den irakiske hovedstaden gjenlød tirsdag morgen av skyting fra maskingeværer og bombekastere. Kamphelikoptrene hang i lufta over den beryktede Haifa-gaten, der de hardeste kampene raste, fortalte øyenvitner.

- Hæren slåss mot opprørere, fortalte en ikke navngitt innbygger i strøket til nyhetsbyrået AFP. En sikkerhetstjenestemann bekreftet at det pågikk kamper, men kunne ikke si noe om hvem som var innblandet.

Polititalsmenn sa ifølge nyhetsbyrået AP at kampene brøt ut da væpnede menn angrep hærens kontrollposter i og omkring Haifa-gaten.

- Våre styrker fortsetter sine opprenskningsaksjoner i Bagdad og andre steder i Irak, het det i en amerikansk kunngjøring.

Iraks statsminister Nuri al-Maliki varslet i helgen en ny sikkerhetsplan med sikte på å stabilisere situasjonen i det voldsherjede Bagdad. Det var ikke umiddelbart på det rene om mandagens operasjon var ledd i denne planen.

(NTB-AFP)

HARDE KAMPER I BAGDAD:
Et amerikansk panserkjøretøy brenner etter at det ble rammet av en bombeeksplosjon vest for Bagdad. Tirsdag ble det meldt om nye harde kamper i den irakiske hovedstaden, der regjeringsstyrker støttet av amerikanske soldater gikk til ny offensiv mot sunniarabiske opprørere. Foto: SCANPIX/REUTERS
HARDE KAMPER I BAGDAD: Et amerikansk panserkjøretøy brenner etter at det ble rammet av en bombeeksplosjon vest for Bagdad. Tirsdag ble det meldt om nye harde kamper i den irakiske hovedstaden, der regjeringsstyrker støttet av amerikanske soldater gikk til ny offensiv mot sunniarabiske opprørere. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!