DÅRLIG STEMNING: Gatekampene fortsetter i Hellas. Foto: REUTERS/Yiorgos Karahalis/Scanpix
DÅRLIG STEMNING: Gatekampene fortsetter i Hellas. Foto: REUTERS/Yiorgos Karahalis/ScanpixVis mer

Voldsomme nye sammenstøt i Aten

Kaster stein mot opprørspoliti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampene mellom demonstranter og opprørspoliti i Aten raser videre. Ungdommer kaster stein mot opprørspoliti nær universitetet i Exarchia-distriktet i den greske hovedstaden.

Politiet brukte torsdag tåregass for å spre demonstrantene, og tre personer ble arrestert. Urolighetene i Aten brøt ut etter at en 15 år gammel gutt ble skutt og drept av politifolk i Exarchia sist lørdag.

Onsdag ble store deler av Hellas rammet av en generalstreik i protest mot drapet. Den sosialistiske opposisjonen har bedt demonstrantene besinne seg, men krever samtidig at regjeringen går av som følge av drapet på Alexandros Grigoropoulos.

I Hellas nest største by, Thessaloniki nord i landet, var situasjonen torsdag morgen roligere. Greske student- og elevorganisasjoner varslet nye demonstrasjoner i løpet av dagen, men understreket at disse skulle gå fredelig for seg.

Uroen etter drapet har spredt seg til andre land. Det greske konsulatet i Istanbul i Tyrkia er blitt tilgriset med rød maling, mens ambassadene i Moskva og Roma er blitt angrepet med brannbomber, og i København ble 25 personer onsdag arrestert etter en støttedemonstrasjon.

(NTB)