Voldsomme opptøyer i Argentina

BUENOS AIRES (Dagbladet): Fra en ulmende romjulsstillhet har aggresjonen tatt en dramatisk vending i Argentinas hovedstad. I halv ni-tida norsk tid ble Kongressbygningen satt i brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Urolighetene blusset for fullt opp her i Buenos Aires igjen i totida i natt norsk tid. Et par kvartaler fra Dagbladets base fylte demonstrantene gatene i tusentall, som de gjorde det i dagene før julaften.

Demonstrantene samlet seg på Maiplassen midt i sentrum, og i begynnelsen holdt de en fredelig, men høylytt demonstrasjon.

Men etter vel en time fikk politiet nok av de mange tusen som slo på grytelokk for å vise sin dype frustrasjon over landets økonomiske politikk. Politiet gikk til angrep med vannkanoner, og tåregasspatronene haglet over demonstrantene.

Dagbladet var blant de flere tusen som ble jagd fra byens mest sentrale plaza, mens tåregassen sved i øynene.

Gummikuler

Dramaet forflyttet seg til Kongressbygningen i den andre enden av Avenida Mayo. En rekke mennesker tok seg inn i bygningen og satte fyr på deler av inventaret. Politiet fikk i løpet av en halvtime kontroll på situasjonen og skjøt mot de unge , maskerte demonstrantene med gummikuler.

Situasjonen er uavklart i store deler av Buenos Aires. Flere tusen er fortsatt ute i gatene, og politiet er i høyberedskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer