Voldsomme opptøyer i Hongkongs gater

Verste på over et år.

DEMONSTRASJONER: Opprørspolitiet i Hongkong måtte tirsdag bruke batonger og pepperspray for å tøyle demonstranter i det som beskrives som de verste opptøyene i byen på over et år. Foto: AP Photo/Vincent Yu/NTB Scanpix
DEMONSTRASJONER: Opprørspolitiet i Hongkong måtte tirsdag bruke batonger og pepperspray for å tøyle demonstranter i det som beskrives som de verste opptøyene i byen på over et år. Foto: AP Photo/Vincent Yu/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Opprørspolitiet i Hongkong måtte tirsdag bruke batonger og pepperspray for å tøyle demonstranter i det som beskrives som de verste opptøyene i byen på over et år.

Bakgrunnen for demonstrasjonen er at myndighetene har jaget bort personer som driver ulovlige salgsboder i Hongkongs arbeiderklassestrøk. Demonstrantene raste mot politiets maktbruk ved blant annet å kaste stein mot dem og sette fyr på søppelkasser. Politiet sier de reagerte etter at demonstrantene nektet å spre seg, og det ble også avfyrt to varselsskudd.

- For å ivareta den allmenne sikkerheten foretok politiet resolutte tiltak, som inkluderte bruk av batonger og pepperspray, mot de ulovlige og voldelige handlingene, sier Hongkong-politiet i en uttalelse. Tirsdag morgen holdt over 100 demonstranter fortsatt stand mot politiet, og undergrunnsbanen på Mongkok-stasjonen var midlertidig stengt, skriver Reuters.

Ifølge TV-kanalen RTHK ble 24 demonstranter arrestert av politiet. Sammenstøtene beskrives som de verste i Hongkong siden de store demonstrasjonene som varte i over to måneder i slutten av 2014.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer