DEMONSTRASJONER: Opprørspolitiet i Hongkong måtte tirsdag bruke batonger og pepperspray for å tøyle demonstranter i det som beskrives som de verste opptøyene i byen på over et år. Foto: AP Photo/Vincent Yu/NTB Scanpix
DEMONSTRASJONER: Opprørspolitiet i Hongkong måtte tirsdag bruke batonger og pepperspray for å tøyle demonstranter i det som beskrives som de verste opptøyene i byen på over et år. Foto: AP Photo/Vincent Yu/NTB ScanpixVis mer

Voldsomme opptøyer i Hongkongs gater

Verste på over et år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørspolitiet i Hongkong måtte tirsdag bruke batonger og pepperspray for å tøyle demonstranter i det som beskrives som de verste opptøyene i byen på over et år.

Bakgrunnen for demonstrasjonen er at myndighetene har jaget bort personer som driver ulovlige salgsboder i Hongkongs arbeiderklassestrøk. Demonstrantene raste mot politiets maktbruk ved blant annet å kaste stein mot dem og sette fyr på søppelkasser.

Politiet sier de reagerte etter at demonstrantene nektet å spre seg, og det ble også avfyrt to varselsskudd.

- For å ivareta den allmenne sikkerheten foretok politiet resolutte tiltak, som inkluderte bruk av batonger og pepperspray, mot de ulovlige og voldelige handlingene, sier Hongkong-politiet i en uttalelse.

Tirsdag morgen holdt over 100 demonstranter fortsatt stand mot politiet, og undergrunnsbanen på Mongkok-stasjonen var midlertidig stengt, skriver Reuters.

Ifølge TV-kanalen RTHK ble 24 demonstranter arrestert av politiet. Sammenstøtene beskrives som de verste i Hongkong siden de store demonstrasjonene som varte i over to måneder i slutten av 2014.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram