Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beirut

Voldsomme opptøyer: «Slagmark»

Nær 400 personer er såret i voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Beirut.

TÅREGASS OG VANNKANONER: Disse bildene er tatt i helga, og viser et av sammenstøtene mellom demonstrantene og politiet. Reporter: Emilie Rydning. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

Lørdag måtte libanesisk politi ty til tåregass og vannkanoner for å stoppe de hundrevis av demonstrantene som hadde møtt opp i sentrum av Beirut.

Libanesisk Røde Kors opplyser at de har sendt minst 377 sårede til sykehus, mens 140 har fått behandling på stedet som følge av opptøyene, ifølge CNN.

Mange demonstranter er også pågrepet av politiet.

- Lut lei

Demonstrantene er frustrerte fordi forsøkene på å få en ny regjering i landet ikke har lyktes. I tillegg står Libanon i en svær økonomisk krise.

OPPTØYER: Demonstranter støtte lørdag sammen med sikkerhetsstyrker i Beirut i Libanon. Foto: Zuma Press/NTB Scanpix.
OPPTØYER: Demonstranter støtte lørdag sammen med sikkerhetsstyrker i Beirut i Libanon. Foto: Zuma Press/NTB Scanpix. Vis mer

- Vi er lut lei. Vi har demonstrert fredelig og ingen har lyttet på oss. Kanskje de lytter nå, har en av demonstrantene uttalt, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Opptøyene begynte i midten av oktober, og tok seg opp igjen denne uka.

NTB skriver at sentrum av Beirut likner på en «slagmark».

De viser til kilder som opplyser at det ligger steiner strødd i gatene, trafikklys har blitt ødelagt, og mange trær er felt. Banker har også fått vinduene knust og minibanker er satt i brann.

Beskyttet

OPPTØYER: Nær 400 demonstranter er skadd i sammenstøt med sikkerhetsstyrkene. Foto: AP/NTB Scanpix.
OPPTØYER: Nær 400 demonstranter er skadd i sammenstøt med sikkerhetsstyrkene. Foto: AP/NTB Scanpix. Vis mer

- Vi ber om at fredelige demonstranter holder seg borte fra området med tanke på sin egen sikkerhet, oppfordrer sikkerhetsstyrkene på Twitter.

Også president Michel Aoun oppfordrer fredelig demonstranter til å bli beskyttet.

Libanons innenriksminister Raya Hassan måtte tidligere denne uka beklage etter at journalister ble skadd i noen av protestene.

De voldelige opptøyene i byen førte til at Saad Hairi gikk av som statsminister i slutten av oktober. I slutten av desember fikk landet en ny statsminister, Hassan Diab, men han har så langt ikke klart å løse landets økonomiske krise.