Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldsomme protester mot plastposeforbud: «Det vil koste 200 000 familier livet»

Myndighetene i Elfenbenskysten vil begrense forsøpling.

DEMONSTRERTE: Rundt 200 mennesker skal ha møtt opp utenfor statsministerens kontor i Elfenbenskystens hovedstad Abidjan i dag. Foto: REUTERS/Luc Gnago/NTB Scanpix
DEMONSTRERTE: Rundt 200 mennesker skal ha møtt opp utenfor statsministerens kontor i Elfenbenskystens hovedstad Abidjan i dag. Foto: REUTERS/Luc Gnago/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Demonstranter i hundretall møtte i dag opp utenfor statsministerens kontor i Elfenbenskysten hovedstad Abidjan.

Årsaken er at myndighetene i landet 8. november innførte et forbud på små plastposer, skriver BBC.

De små plastposene blir brukt svært mye på det afrikanske kontinentet for å bære vann. Elfenbenskysten innførte imidlertid et forbud på grunn av miljøproblemer. Plastposene hvor det selges vann fra, kastes straks de er brukt opp og myndighetene ønsket å begrense forsøplingen dette medfører.

Politiet brukte tåregass og batonger for å stanse de rundt 200 demonstrantene, som var organisert av fagforeningen for vannselgere i landet. På en av demonstrantenes plakat kunne man lese:

«Et forbud på plastposer vil føre koste 200 000 familier livet» ifølge den britiske kringkasteren.

Fagforeningsleder Gervais Ekoun mener myndighetene må finne en alternativ løsning på problemet, og uttalte: - Vi vil ikke dø av sult.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling