Voldsomme protester på 1. mai

London: Tysk politi brukte vannkanoner mot anarkister, aktivister gikk løs på børsen i Australia og i Storbritannia lagde syklende demonstranter kaos i trafikken under 1.mai-feiringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Taiwan marsjerte tusenvis av arbeidsledige gjennom gatene i Taipei med krav om arbeid til alle og i Sibir og de østligste delene av Russland krevde tusenvis bedre lønninger og kontroll med prisene.

Mens det eneste tilløp til dramatikk her hjemme var en bløtkake i ansiktet på utenriksminister Thorbjørn Jagland, er voldelige demonstrasjoner blitt en del av hverdagen for politiet i en rekke land.

Aktivister grep også i år anledningen til å demonstrere mot den økonomiske globaliseringen, slik de også gjorde under WTO-møtet i Seattle i 1999, ved IMF-toppmøtene i Praha i fjor og nå senest i Quebec for et par uker siden.

Politiet i Berlin brukte vannkanoner på tusenvis av demonstranter som lot flasker og steiner hagle. Gateslagene 1. ma i er blitt den rene tradisjon i Berlin. Over 6.000 demonstranter fra ytterliggående grupper både på høyre- og venstresida hadde i løpet av natta bygget barrikader i Berlin-forstedene Friedrichshain og Prenzlauer Berg.

Hele 9.000 politifolk ble satt inn mot demonstrantene, og ifølge en talsmann for politiet ble flere av dem skadet i sammenstøtene og flere demonstranter ble pågrepet. I fjor ble 226 politifolk skadet og 401 demonstranter innbrakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer