Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldsomme sammenstøt i Kairo i natt

Flere titalls demonstranter ble skadd.

SAVNER MUBARAK: Det var store demonstrasjoner i Kairo i går kveld og i natt. Disse utviklet seg til sammenstøt der flere titalls demonstranter ble skadd. Foto: EPA/MOHAMED OMER/SCANPIX
SAVNER MUBARAK: Det var store demonstrasjoner i Kairo i går kveld og i natt. Disse utviklet seg til sammenstøt der flere titalls demonstranter ble skadd. Foto: EPA/MOHAMED OMER/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skadene oppsto i sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av Egypts tidligere president Hosni Mubarak i sentrum av Kairo fredag kveld

En liten gruppe Mubarak-tilhengere vokste utover kvelden til minst 800 mennesker, som ropte slagord med krav om at den tidligere presidenten må løslates.

- Mubarak, landet kollapser uten deg, ropte demonstrantene, som mente at ekspresidenten heller bør ha honnør enn straff for sin innsats for landet.

Rundt 300 Mubarak-motstandere kom til, og dermed braket det løs. Først da opprørspoliti ble satt inn, roet gemyttene seg.

- Dusinvis av mennesker ble skadd og biler ble ødelagt av steiner som ble kastet fra begge sider, melder det egyptiske nyhetsbyrået MENA.

Hosni Mubarak ble tvunget til å gå av i februar, etter massedemonstrasjoner i Kairo og andre egyptiske byer.

INTENST: Det ble kastet stein fra begge sider i demonstrasjonene. Foto:  EPA/MOHAMED OMER/SCANPIX
INTENST: Det ble kastet stein fra begge sider i demonstrasjonene. Foto: EPA/MOHAMED OMER/SCANPIX Vis mer

Mubarak er nå varetektsfengslet, anklaget for å ha beordret drap på sivile under sin regjeringstid.

Den tidligere presidenten tilbringer dagene på et sykehus i badebyen Sharm, el-Sjeik, angivelig etter å ha hatt et hjerteanfall.

Mubaraks forsvarer Farid al-Dib hevdet tidligere i uka at Mubarak også lider av magekreft og sa at kreftsvulsten vokser.

3. august må Mubarak møte i retten, sammen med sønnene Alaa og Gamal.

(NTB)

STØTTE: - Mubarak, landet kollapser uten deg, ropte demonstrantene. Foto: AP/NASSER NASSER/SCANPIX
STØTTE: - Mubarak, landet kollapser uten deg, ropte demonstrantene. Foto: AP/NASSER NASSER/SCANPIX Vis mer