Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldsomme sammenstøt i Stockholm. Gjenger skal ha banket opp personer med utenlandsk utseende

Skulle «rense opp».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske avisa Aftonbladet skriver at det sent fredag kveld var store uroligheter i Stockholm sentrum. Blant annet skal en gjeng svartkledde og maskerte menn ha gått til angrep på flere personer som så ut til å ha utenlandsk opphav.

Så mange som 100 personer skal også ha yppet til bråk med politiet som var ute med store styrker. Sentrum for urolighetene skal være sentralstasjonen i Stockholm.

Avisa har også publisert en video som viser flere personer i svarte klær i sammenstøt med vektere på Sergels torg. Også dette ligger i sentrum av byen.

Den nynazistiske gruppen Svenska Motståndsrörelsen la sent fredag kveld ut en tekst om urolighetene på sin nettside. Der ble hendelsen beskrevet som at fotballpøbler «rensket opp blant de kriminelle innvandrerne». Det skriver NTB.

Flygeblader Avisa skriver videre at politiet først ikke ville si noe om hva som lå til grunn for den voldsomme oppbemanningen og tilstedeværelsen i hovedstadens gater i kveldstimene.

Men en kilde skal ha fortalt dem at dette dreier seg om grupper hooligans og bråkmakere med tilknytning til ulike fotballag som hadde bestemt seg for å troppe opp i nærheten av stasjonen i sentrum for å «rense opp».

I løpet av fredagen har det nemlig sirkulert flygeblader med informasjon som tilsier at 200 svenske menn skulle samles. Dette ble like etter midnatt bekreftet av politiet.

- Politiet har i løpet av dagen fått informasjon om at det skulle skje en samling i sentrum. Vi samlet ekstra personal, og påtraff omlag 70 personer ved stasjonen. Vi har kunnet koble dem til supportermiljøet i Stockholms fotballklubber, sier Fredrik Nylén ved Norrmalmspolitiet.

Nylén bekrefter at politiet kjenner til flygebladene som ble delt ut, og sier at det er rimelig å tro at opptøyene har en kobling til disse.

En person arrestert Aftonbladet har også vært i kontakt med vitner som sier at de så gjenger som gikk til angrep på personer som så ut til å ha utenlandsk opprinnelse. Dette sier Nylén at han ikke har kjennskap til.

- Ikke som vi vet om. På nåværende tidspunkt er det ingen anmeldte forhold som får ut på mishandling annet enn den personen vi har pågrepet, og han angrep en tjenestemann, sier han.

I tillegg til at en person er arrestert for vold mot tjenestemann, er en annen mistenkt for å ha båret kniv ulovlig. Det skriver Expressen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media