Voldsomme sammenstøt i Stockholm. Gjenger skal ha banket opp personer med utenlandsk utseende

Skulle «rense opp».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den svenske avisa Aftonbladet skriver at det sent fredag kveld var store uroligheter i Stockholm sentrum. Blant annet skal en gjeng svartkledde og maskerte menn ha gått til angrep på flere personer som så ut til å ha utenlandsk opphav.

Så mange som 100 personer skal også ha yppet til bråk med politiet som var ute med store styrker. Sentrum for urolighetene skal være sentralstasjonen i Stockholm.Avisa har også publisert en video som viser flere personer i svarte klær i sammenstøt med vektere på Sergels torg. Også dette ligger i sentrum av byen.

Den nynazistiske gruppen Svenska Motståndsrörelsen la sent fredag kveld ut en tekst om urolighetene på sin nettside. Der ble hendelsen beskrevet som at fotballpøbler «rensket opp blant de kriminelle innvandrerne». Det skriver NTB.

Flygeblader Avisa skriver videre at politiet først ikke ville si noe om hva som lå til grunn for den voldsomme oppbemanningen og tilstedeværelsen i hovedstadens gater i kveldstimene.

Men en kilde skal ha fortalt dem at dette dreier seg om grupper hooligans og bråkmakere med tilknytning til ulike fotballag som hadde bestemt seg for å troppe opp i nærheten av stasjonen i sentrum for å «rense opp».I løpet av fredagen har det nemlig sirkulert flygeblader med informasjon som tilsier at 200 svenske menn skulle samles. Dette ble like etter midnatt bekreftet av politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer