Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldsomme sammenstøt i Washington - over 200 personer skal være arrestert

Politiet bruker sjokkgraneter, tåregass og pepperspray. 

KAOS I WASHINGTON: Det er sterke opptøyer i Washington, i forbindelse med Trumps innsettelse. Her knuser demonstrantene vinduer. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WASHINGTON D.C. / OSLO (Dagbladet): Både før, under og etter innsettelsen av Donald J. Trump har demonstranter herjet i Washington.

Politiet har tatt i bruk sjokkgranater, tåregass og pepperspray for å få kontroll over demonstrantene.

Ved Franklin Square i Washington D.C. er stemningen aggressiv.

Dagbladets reporter på stedet sier at det ble fyrt av en ny sjokkgranat like før klokka 22.30. Folk stormer vekk fra stedet.

ØDELAGT: Flere limousiner er ramponert i sentrum av Washington D.C. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
ØDELAGT: Flere limousiner er ramponert i sentrum av Washington D.C. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

Like etter begynte demonstrantene å kaste gjenstander mot politiet, som svarte med fire nye sjokkgranater.

Det blir rapportert om voldsomme smell som følge av opptøyene, og Sky News skriver at politiet beveger seg stadig nærmere demonstrantene, samtidig som flere av dem løfter armene i været og løper vekk.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal mer enn 1000 protestanter befinne seg i sentrum av byen.

Demonstrantene, mange av dem ikledd hette eller masker, kaster kopper, flasker og betongblokker mot politiet.

BILBRANN: I forbindelse med demonstrasjonene i Washington er det satt fyr på en bil. Politiet forsøker å få folk unna og brannvesenet er kommet inn for å slukke brannen, opplyser Dagbladets reporter på stedet. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
BILBRANN: I forbindelse med demonstrasjonene i Washington er det satt fyr på en bil. Politiet forsøker å få folk unna og brannvesenet er kommet inn for å slukke brannen, opplyser Dagbladets reporter på stedet. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

Tre politibetjenter skal være skadd og fraktet til sykehus med lettere skader, som følge av sammenstøtene, melder Fox News.

- Dette har blitt til et mareritt for politiet, sier deres reporter på stedet.

Washington Post skriver at en av demonstrantene skal ha gått til angrep på en som så ut til å være fra det amerikanske militæret. Folk skal ha klatret opp i trær, på busskur og trafikklys for å komme seg unna.

Peter Newsham, politisjef i Washington, sier imidlertid til CNN at det bare er et par hundre demonstranter som oppfører seg voldelige.

- I det store bildet er dette bare en liten forstyrrelse i en liten del av byen. Vi har tusenvis av andre som demonstrerer på fredelig vis.

Newsham sier også at det er overvåkningskameraer over hele byen, og at de skyldige kommer til å bli tatt.

BÅLTENNING: Demonstranter mot Trump tente bål i gata ved Franklin Square i Washington DC fredag kveld. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
BÅLTENNING: Demonstranter mot Trump tente bål i gata ved Franklin Square i Washington DC fredag kveld. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer

Politisjefen sier til Washington Post at 217 personer har blitt arrestert i forbindelse med protestene, som ble voldelige og gjorde «betydelig skade».

- Det er skuffende at dette skljedde. Vi visste at det kom til å bli en lang dag. Alle som tror de kan komme hit og bryte loven vil bli innbragt, sier Newsham.

ESKALERER: Politiet brukte pepperspray og tåregass mot mengden av svartkledde demonstranter som protesterte mot innsettelsen av Donald Trump. Video: Torstein Bøe, NTB AP. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media