Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldsomt gullsmedran i Gøteborg

Maskerte menn med automatvåpen kjørte inn i kjøpesenter. Stoppet politiet med brennende biler og fotangler.

DRAMATISK: Maskerte og bevæpnede menn kjørte en sort SUV gjennom butikkvinduet til en gullsmed inne på kjøpesenteret Angereds. Deretter fulgte en dramatisk flukt, som inneholdt brennende biler og spiker. Foto: Leserfoto / GT.SE
DRAMATISK: Maskerte og bevæpnede menn kjørte en sort SUV gjennom butikkvinduet til en gullsmed inne på kjøpesenteret Angereds. Deretter fulgte en dramatisk flukt, som inneholdt brennende biler og spiker. Foto: Leserfoto / GT.SE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk politi fikk ved 11.30-tida mandag melding om et pågående ran i en gullsmedbutikk i Gøteborg.

Maskerte og bevæpnede menn kjørte en sort SUV gjennom butikkvinduet, inne på kjøpesenteret Angereds. Det er foreløpig ikke klart hvor store verdier de har kommet unna med.

- Jeg så at alle løp unna. Folk rundt meg var livredde og løp unna. Det hele gikk veldig fort, sier et øyenvitne til Dagbladet.

«Eboladrakter» Bildene fra ranet viser flere menn iført heldekkende hvite klær, som kan minne om eboladrakter.

- Det var fire-fem personer og de skrek unna, unna til alle menneskene som var i kjøpesenteret. De hadde våpen, automatvåpen. Det var ikke pistoler, sier et øyenvitne til GT/Expressen.

Under flukten tente de på tre biler og kastet ut fotangler, som skulle punktere bildekk, for å stoppe politiet.

STORE ØDELEGGELSER: Slik så det ut inne i butikken etter at ranerne hadde forlatt. Foto: Leserfoto / GT.SE
STORE ØDELEGGELSER: Slik så det ut inne i butikken etter at ranerne hadde forlatt. Foto: Leserfoto / GT.SE Vis mer

- De forsøkte å stoppe og distrahere oss med bilbrannene. Dette må ha vært godt planlagt, sier politiets pressetalsmann Christer Fuxborg til avisa.

Fant bilen Politiet opplyser at de har funnet den sorte bilen som ble brukt like ved ransstedet. Bilskiltene var meldt stjålne, men det er fortsatt uklart om bilen, som politiet sier kan være en Porsche Cayenne, var stjålet.

- Bilen som ble kjørt inn i butikken er funnet, men uten noen mennesker. Jeg kan ikke svare på om vi fant noe annet i bilen, sier Fuxborg til GT/Expressen.

Politiet gjennomfører vitneavhør og har igangsatt en stor aksjon i søket etter ranerne. Ingen personer skal ha blitt skadd i forbindelse med ranet.

STOR AKSJON: Politiet har igangsatt en stor aksjon i søket etter gjerningspersonene. Foto: GT.SE / LENNART REHNMAN
STOR AKSJON: Politiet har igangsatt en stor aksjon i søket etter gjerningspersonene. Foto: GT.SE / LENNART REHNMAN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media