- Voldsomt overrasket

Emilie Enger Mehl ber kritikerne puste litt med magen. Hun påpeker at ordbruk som «veien til helvete» og «politistat» ikke er dekkende beskrivelser for PSTs utvidede mandat til å lagre informasjon.

TENKER PERSONVERN: Emilie Enger Mehl påpeker at lovforslaget har gjennomgått justeringer som hun mener bedrer personvernet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TENKER PERSONVERN: Emilie Enger Mehl påpeker at lovforslaget har gjennomgått justeringer som hun mener bedrer personvernet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): - Veien til helvete er brolagt med gode intensjoner. Dette er dessverre et skremmende eksempel på det, sa Andreas Unneland (SV) til Dagbladet.

Helvetet Unneland mener Norge nå er på vei mot, er dette:

Regjeringen har sikret flertall for forslaget om å gi PST mulighet til å overvåke, lagre og analysere alt som skjer på det åpne internettet i Norge.

Holde Norge trygt

Også justiskomiteens leder, Per-Willy Amundsen (Frp) er svært kritisk til PSTs utvidede myndighet. Amundsen brukte begrep som «politistat» i sin kritikk.

Justisminister Emilie Enger Mehl ber nå kritikerne puste litt med magen.

- Jeg ble veldig overrasket over den voldsomme ordbruken. Det er viktig å sikre at PST holder tritt med tida vi lever i. Folk har store forventninger til at PST skal holde samfunnet vårt trygt, og da må de ha riktige virkemidler, sier Mehl til Dagbladet.

- Mye av trusselbildet mot samfunnet vårt er flyttet over på nett, og det er det viktig at PST følger med. Et planlagt angrep i Norge, for å gi et eksempel, er noe folk forventer at PST skal kunne jobbe for å avverge. I dag står ikke folks forventninger til PST helt i stil med mulighetene de har for å gjøre jobben. Det har vi ønsket å gjøre noe med, fortsetter Sp-toppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer