Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Voldsomt overspill

Statsminister Jens Stoltenberg slår hardt tilbake mot sykehuskritikken fra opposisjonen.

SLÅR TILBAKE: Statsminister Jens Stoltenberg brukte sin pressekonferanse i dag til å slå hardt tilbake mot kritikerne i sykehusstriden. Foto: Morten Holm / SCANPIX
SLÅR TILBAKE: Statsminister Jens Stoltenberg brukte sin pressekonferanse i dag til å slå hardt tilbake mot kritikerne i sykehusstriden. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig grep helseministeren inn og slo fast at det Helse Midt-Norge ikke har økonomi til å bygge et nytt sykehus i Molde før tidligst i 2018, ikke i 2012 som styret i det regionale helseforetaket ville.

NRK publiserte i går et internt notat fra et møte mellom daværende statssekretær i Helsedepartementet, Roger Ingebrigtsen (Ap) og ledelsen i Helse Midt-Norge om sykehussaken i Molde.. Ingebrigtsen skal ha gitt uttrykk for at han og Ap ønsket sykehuset så nær Moldes naboby Kristiansund. Det kan tyde på at regjeringens beslutning om å gripe inn ble tatt for lenge siden.

- Stinker - Hele saken stinker, sier høyreleder Erna Solberg til Dagbladet.

Hun varsler at hun vil ta saken opp i Stortinget.

- Nå må Jens Stoltenberg begynne å snakke san. Han og Strøm-Erichsen må være ærlige om hva de vil. Greier ikke Ap selv å rydde opp i dette rotet, får vi gjøre det etter neste valg, sier Frp-leder Siv Jensen.

- Full åpenhet I dag slår statsminister Jens Stoltenberg hardt tilbake.

- De overspiller noe voldsomt. Vi har håndtert denne saken i full åpenhet, sier han til Dagbladet.

I forbindelse med sin oppsummerende pressekonferanse i dag, gikk han offensivt ut mot alle kritikerne og forsvarte sin hardt pressede helseminister, Anne-Grete Strøm-Erichsen. Stoltenberg mener sykehusprosjektet er utsatt fordi forutsetningene om nok penger i helseforetaket ikke er oppfylt.

Mangler penger - Det er urimelig å forskjellsbehandle prosjekter. En grunn til at det ikke er penger nå, er at det er brukt penger på andre sykehus som St. Olavs hospital i Trondheim, sier Stoltenberg.

Han mener det er mulig både å sentralisere sykehusbehandling og å opprettholde lokalsykehus.

- Ofte er det sånn at etter protester mot endringer så viser det seg at løsningen var riktig likevel, sier Stoltenberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!