SLÅR TILBAKE: Statsminister Jens Stoltenberg brukte sin pressekonferanse i dag til å slå hardt tilbake mot kritikerne i sykehusstriden. Foto: Morten Holm / SCANPIX
SLÅR TILBAKE: Statsminister Jens Stoltenberg brukte sin pressekonferanse i dag til å slå hardt tilbake mot kritikerne i sykehusstriden. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

- Voldsomt overspill

Statsminister Jens Stoltenberg slår hardt tilbake mot sykehuskritikken fra opposisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig grep helseministeren inn og slo fast at det Helse Midt-Norge ikke har økonomi til å bygge et nytt sykehus i Molde før tidligst i 2018, ikke i 2012 som styret i det regionale helseforetaket ville.

NRK publiserte i går et internt notat fra et møte mellom daværende statssekretær i Helsedepartementet, Roger Ingebrigtsen (Ap) og ledelsen i Helse Midt-Norge om sykehussaken i Molde.. Ingebrigtsen skal ha gitt uttrykk for at han og Ap ønsket sykehuset så nær Moldes naboby Kristiansund. Det kan tyde på at regjeringens beslutning om å gripe inn ble tatt for lenge siden.

- Stinker - Hele saken stinker, sier høyreleder Erna Solberg til Dagbladet.

Hun varsler at hun vil ta saken opp i Stortinget.

- Nå må Jens Stoltenberg begynne å snakke san. Han og Strøm-Erichsen må være ærlige om hva de vil. Greier ikke Ap selv å rydde opp i dette rotet, får vi gjøre det etter neste valg, sier Frp-leder Siv Jensen.

- Full åpenhet I dag slår statsminister Jens Stoltenberg hardt tilbake.

- De overspiller noe voldsomt. Vi har håndtert denne saken i full åpenhet, sier han til Dagbladet.

I forbindelse med sin oppsummerende pressekonferanse i dag, gikk han offensivt ut mot alle kritikerne og forsvarte sin hardt pressede helseminister, Anne-Grete Strøm-Erichsen. Stoltenberg mener sykehusprosjektet er utsatt fordi forutsetningene om nok penger i helseforetaket ikke er oppfylt.

Mangler penger - Det er urimelig å forskjellsbehandle prosjekter. En grunn til at det ikke er penger nå, er at det er brukt penger på andre sykehus som St. Olavs hospital i Trondheim, sier Stoltenberg.

Han mener det er mulig både å sentralisere sykehusbehandling og å opprettholde lokalsykehus.

- Ofte er det sånn at etter protester mot endringer så viser det seg at løsningen var riktig likevel, sier Stoltenberg.