Voldsomt publikum granskes

Roskilde-ledelsen har fått mye pepper. Men nå går dansk politi ut mot publikum som ifølge vitner oppførte seg aggressivt dødskvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har avhørt rundt 50 øyenvitner til Roskilde-tragedien. Mange forklarer at dødsfallene må forklares med publikums voldsomme adferd - ikke med svikt hos festivalledelsen, skriver avisa Politiken.

Det har de siste dagene blitt rettet knallhard kritikk mot ledelsen på grunn av manglende sikkerhet. Nå retter politiet søkelyset mot publikum.

Politiet er opptatt av forhold som sikkerhetsvakter, fluktveier og alkoholservering til mindreårige. Politiet godkjenner også teknisk utstyr. På dette punktet har politiet ikke funnet noen sikkerhetsmangler ved Roskilde-arrangementet.

- Flere vitner forteller at det var grupper blant publikum som opptrådte svært støyende, beveget seg voldsomt og dannet kjeder, sier Roskildes politimester Bent Rungstrøm.

I alt oppstyret har noen falt og ikke greid å reise seg. Rungstrøm mener det ikke er snakk om gjenger som kjente hverabndre, men bare alminnelig framferd ved rockekonserter. Rungstrøm peker på at alle de åtte omkomne var menn, og at den voldsomme oppførselen trolig har skremt bort jentene.

Den videre etterforskningen vil fokusere på obduksjonsrapportene, som kanskje vil gi flere opplysninger om dødsårsakene. Blant annet regner man med å finne ut om de avdøde hadde inntatt alkohol eller andre rusmidler.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 133269673


Varnish cache server