NEDBØR: Tidlig torsdag morgen brøt det ut et kraftig regnvær over Oslo. Vakthavende meteorolog Aurora Stenmark sier til Dagbladet at regnet nok vil fortsette utover morgentimene. Foto: Yr.no
NEDBØR: Tidlig torsdag morgen brøt det ut et kraftig regnvær over Oslo. Vakthavende meteorolog Aurora Stenmark sier til Dagbladet at regnet nok vil fortsette utover morgentimene. Foto: Yr.noVis mer

Voldsomt regn i Oslo på morgenen

Byger utover dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig torsdag morgen brøt det ut et kraftig regnvær over Oslo. Vakthavende meteorolog Aurora Stenmark sier til Dagbladet at regnet nok vil fortsette utover morgentimene.

- Det ble våtere i Oslo enn vi nok hadde tenkt. Det regner kraftig nå, sier hun til Dagbladet litt etter klokka 5.

Hun sier videre at regnet etter hvert vil trekke nordover, og at det i Agder, som også har fått store nedbørsmengder i natt, vil gå over allerede tidlig på morgenen.

Operasjonssentralen gikk litt før klokka seks ut på Twitter og advarte om store vannmengder enkelte steder på innfartsveiene. De oppfordrer bilister til å kjøre forsiktig.

Det ble sendt ut OBS-varsel for områdene Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud og Vestfold i natt med «fare for lokale oversvømmelser, små jordskred og/eller flomskred der den kraftigste nedbøren kommer».

Men Stenmark sier at det ikke nødvendigvis vil bli helt tørt utover dagen heller.

- Det ser ut som om det kommer noen byger i bakkant, og de ser ut som om de kan bli kraftige. Vi kan ikke utelukke torden heller. Der bygene treffer kan det bli mye nedbør.

Helga derimot ser ut til å bli bedre med godt vær både fredag og lørdag selv om ikke temperaturene vil bli som de var for en uke siden.

- Det er ikke snakk om den sommeren vi hadde, men det kan bli ganske mye sol og temperaturer opp mot 20 grader, sier hun.