Voldsomt regnvær skapte trøbbel i Telemark

Fylkesvei 152 kollapset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftige regnskyll i Telemark førte tirsdag til at flere veistrekninger fikk store problemer. Blant annet kollapset fylkesvei 152 mellom Bø og Notodden.

- På grunn av ekstremt mye nedbør har fylkesvei 152 over Reshjemheia kollapset og er ikke farbar. Vegvesenet er på stedet med gravemaskiner, fortalte operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til Varden tirsdag ettermiddag.

Knuste mopeden Mopeden til Lars Tore Lindås fra Notodden ble tatt av vannmassene og nærmest knust da han prøvde å kjøre over den ødelagte veien. Vannet kom med så stor kraft at han ikke hadde mulighet til å holde igjen, og ble kastet av mopeden, skriver Telemarksavisa.

- Jeg mistet kontroll over mopeden, ble skylt av den og dratt under vann. Da fylte hjelmen seg med vann, men jeg klarte å få den av meg, sier han.

Tre veier i kommunen er stengt på grunn av været. Ifølge NRK skal det ha kommet rundt 60 millimeter regn i løpet av en time på Notodden.

Kriseteam opprettet Flere innbyggere har fått vann og kloakk i kjellerne sine på grunn av det heftige regnværet, og kommunen har opprettet et kriseteam som skal hjelpe folk med å ta vannet unna. Pumpeberedskapen i byen er sprengt.

Også i mai førte store regnmengder til problemer i Notodden. Blant annet måtte flyplassen og flere butikker stenge.

Varden melder at også veien ved Vatnar i Bø kommune er stengt, og Vegtrafikksentralen opplyser at fylkesvei 555 er oversvømt og dermed ikke farbar.

Bru raste ut I Drangedal har store nedbørsmengder ført til at ei bru har rast ut i ved Tørdal i Drangedal kommune, ifølge Telemarksavisa.

Avisen melder også at vannet tok seg inn på senteret Kvantum i Notodden. I flere av butikkene måtte betjeningen jobbe med å bli kvitt vannmassene og redde varer.

(NTB)