Voldsomt sammen­støt i Barcelona

Flere er skadd og pågrepet.

VOLDSOMT: Rundt 50 000 mennesker demonstrerte i Barcelona mot pågripelsen av ekspresident Carles Puigdemont søndag. Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix
VOLDSOMT: Rundt 50 000 mennesker demonstrerte i Barcelona mot pågripelsen av ekspresident Carles Puigdemont søndag. Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rundt 50 000 mennesker demonstrerte i Barcelonas gater søndag kveld i protest mot pågripelsen av ekspresident Carles Puigdemont.

Over 50 personer er skadd, blant dem åtte politifolk, i sammenstøtene. Politiet avfyrte varselsskudd og brukte batonger mot demonstrantene, opplyser en talsmann for politiet til nyhetsbyrået DPA. Minst 14 er pågrepet.

Krav til Tyskland

Bilder og videoer viser demonstranter som kaster forskjellige objekter mot politiet mens de marsjerte fra EU-kommisjonens lokaler til det tyske konsulatet i byen.

Demonstrantene bar plakater med bilde av Puigdemont, og mange av dem hadde iført seg det katalanske flagget, et av de viktigste symbolene for selvstendighetskampen i den spanske regionen.

- Vi krever at Tyskland ikke overleverer president Puigdemont for en forbrytelse, som er et påfunn av politiske grunner, sier det katalanske separatistpartiet ANC.

Puigdemont pågrepet

Puigdemont ble tidligere søndag pågrepet i Tyskland mens han var på vei fra en foredragsrunde i Finland til Belgia, der han bor i selvvalgt eksil. Han blir framstilt for varetektsfengsling i en tysk domstol mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer