Voldsomt sikkerhetsoppbud for Bush

14 000 britiske politifolk står klar når USAs president George W. Bush ankommer London i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske presidenten skal tilbringe fire dager i London. Til å passe på seg har han 14 000 britiske politimenn - samt et eget kobbel av sikkerhetsvakter. George W. Bushs følge består av 700 - inkludert 250 væpnede vakter. Bush-administrasjonens ønske om full diplomatisk immunitet ble ikke innvilget.

Høy beredskap

Sikkerheten er ekstra skjerpet etter rapporter om at London står høyt på terroristenes angrepsliste.

- Vi holder veldig høy grad av beredskap i øyeblikket. Presidentens visitt faller sammen med dette, og vi må derfor se til Londons sikkerhet og sørge for at besøket går bra, sier han til BBC.

Ifølge CNN vil sikkerhetsforanstaltningene koste omkring 5 milloner pund.

Til tross for det voldsomme sikkerhetsoppbudet klarte en kvinne i går å klatre opp hovedporten til Buckingham Palace, melder BBC News Online.

- Må kjempe sammen

Statsminister Tony Blair står fast på at Storbritannia må holde sammen med USA i kampen mot terrorisme. Langt fra alle er enige med ham i det.

Blair trekker frem de siste terrorangrepene, og mener disse klart viser hvilke farer verden står overfor.

- Dette er det rette øyeblikket til å stå fast og brast med USA i kampen mot terrorisme, hvor enn den måtte være, og lede oss trygt gjennom hva jeg genuint mener er sikkerhetstrusselen for det 21 århundre, sier Blair ifølge BBC News Online.

Titusenvis av demonstranter er ventet å innta byens gater for å markere sin motstand mot Irak-krigen. Spådommene går ikke inn på Bush, som svarer med å si at han tror på ytringsfriheten.

HOLDER VAKT: 14 000 britiske politimenn skal passe på Bush de fire dagene han skal tilbringe i London.
DEMONSTRANT: Til tross for det voldsomme sikkerhetsoppbudet klarte en kvinne i går å klatre opp hovedporten til Buckingham Palace.