Voldsomt snøvær truer Alpene

I helga omkom to skiløpere i et snøskred i Østerrike. Prognosene for de kommende dagene viser muligheter for kraftig snøfall, noe som øker snøskredfaren igjen.

SNØFALL: I løpet av uka kan det falle over to meter snø i utsatte områder i Alpene. Her fra toppen av Säntis i Sveits. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB Scanpix
SNØFALL: I løpet av uka kan det falle over to meter snø i utsatte områder i Alpene. Her fra toppen av Säntis i Sveits. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mot helga varsles det voldsomme mengder snøfall i deler av Alpene, noe som medfører fare for snøskred, ifølge sveitsiske SLF. Seinest sist helg omkom to personer i et snøskred i Østerrike.

Fra tirsdag til søndag er det ventet at tre lavtrykk vil passere Alpene.

I løpet av uka kan det falle mer en to meter snø flere steder i Alpene. Noen prognoser spår at det vil falle mellom to og tre meter snø i italienske områder av Dolomittene, ifølge danske TV 2.

Kraftige byger

Det første lavtrykket passerte store deler av Østerrike og nordøstlige deler av Italia natt til onsdag.

Torsdag er det ventet at Frankrike og Sveits rammes av lavtrykk og kraftig snøfall i høyden. Natt til fredag skal lavtrykket bevege seg videre østover til Nord-Italia og Østerrike.

- Fredag kommer det et nytt lavtrykk hvor snøgrensa vil ligge på omkring 2000 moh. i utsatte områder i Alpene. Prognosene viser at det vil bli kraftige byger i høyden, og at de kraftigste snøfallene vil finne sted i fjellet, sier vakthavende meteorolog Magni Svanevik til Dagbladet.

To meter snø

De siste prognosene viser at Dolomittene og sørlige deler av Østerrike kan vente opptil 15 centimeter snø i timen fredag, ifølge TV 2. Til sammenlikning falt det opptil 25 centimeter snø i utsatte deler av Agder, og opptil 12 centimeter snø på Østlandet mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer