Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Voldsomt

Landet er dekket av lavtrykk, og de ser ikke ut til å rikke på seg. Byger, vind og synkende temperaturer er meteorologens varsel for uka.

DEKKER LANDET: Lavtrykkene dekker landet både i sør og i nord. Og slik ser det ut til å bli de neste dagene. Foto: Meteorologene / Twitter
DEKKER LANDET: Lavtrykkene dekker landet både i sør og i nord. Og slik ser det ut til å bli de neste dagene. Foto: Meteorologene / Twitter Vis mer

På Vestlandet har sterk vind blåst to campingvogner over ende på to ulike bruer i dag. I Sør-Norge ventes det snø i fjellet i kveld og i morgen.

- Dette er ikke et typisk julivær. Dette er litt voldsomt, sier statsmeteorolog Anne Solveig Andersen ved Meteorologisk institutt.

Været er ventet å normalisere seg noe. Den kraftige vinden i vest vil svekke seg. Men sommervarmen, den ser ikke ut til å vise seg denne uka.

Kaldere luftmasser

- Vi må nok belage oss på lavtrykksaktivitet i uka som kommer, og det er ingen som ser ut til å få noen voldsom varme. Faktisk ser det ut til at det kommer inn kaldere luftmasser, som gir enda lavere temperaturer, sier Andersen.

Dagen i dag er preget av kraftig vind og nedbør i store deler av Sør-Norge. I morgen er det også ventet en del vind, samt byger i både øst og vest.

Samtidig ventes det altså enda lavere temperaturer.

- I Oslo ligger det på rundt 15 grader i dag. I morgen går det trolig ned et par grader, sier meteorologen.

HAVSNØD: Redningsskøyta «Inge Steensland» fikk en krevende jobb da mannskapet måtte redde en seilbåt i nød utenfor Arendal. Video: Torjus Sundsdal Vis mer

- Sitter fast

Vind og bygevær ser også ut til å prege onsdagen i sør, men det er da mulig at nedbøren avtar noe på Østlandet.

- Torsdag ser ut til å få det samme været, men nedbøren kommer da hovedsakelig i vest, sier meteorologen.

- Lavtrykk preger dagene denne uka. De blir på en måte liggende over hverandre i store deler av landet, og sitter på en måte fast, sier hun.

Og det gjelder også for Nord-Norge.

- Lavtrykk preger været, gjentar meteorologen.

Helga

Tirsdag er det ikke meldt om store nedbørsmengder i Nordland eller Troms, men på onsdag er det ventet at regnet kommer.

- Det blir perioder med nedbør i nord denne uka, sier Andersen.

- Hva med helga, da? Ser den noe lysere ut?

- Helga ligger fortsatt langt fram, men slik det ser ut nå er det lavtrykk som gjelder da også.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!