Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldsopptøyer i Lyon og Paris

LYON (NTB-Reuters): 30 kjøretøy ble satt i brann og seks politi- og brannmenn skadd i voldsomme opptøyer i den franske byen Lyon i dag. Opptøyene brøt ut etter at en 24-åring ble skutt i politiets varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungdommer i en fattig bydel gikk berserk og tente på 25 biler og fire lastebiler i løpet av natta. Tre politimenn og tre brannmenn ble lettere skadd av glassplinter.

Fem eller seks skudd ble løsnet mot politiet og brannmannskapet. En av kulene streifet en politibil.

Andre natt på rad

Også i pariserbydelen Dammerie-les-Lys støtte politi og demonstranter sammen for andre natt på rad etter at en 16 år gammel gutt, Abdelkader Bouziane, ble skutt og drept av politiet da han forsøkte å forsere en veisperring torsdag kveld.

Urolighetene det siste døgnet føyer seg inn i en rad voldsomme hendelser i fattige nabolag i de større franske byene, der arbeidsledige ungdommer lar sin frustrasjon gå ut over politi og kollektivtransport.

Arbeidsledig

Fabrice Fernandez (24), som ble skutt i Lyon, var en arbeidsledig trebarnsfar. Fernandez' rifle ble beslaglagt av politiet da de arresterte ham for tyveri av en hund, og rifla gikk av i ansiktet hans. Politimannen som holdt rifla da den gikk av, er blitt suspendert.

Hva som nøyaktig gikk for seg er ikke klart. Fernandez ble arrestert sammen med to av sine brødre. Fernandez skal ha kommet med ukvemsord mot politiet da han ble brakt inn på politistasjonen. Det dødelige skuddet ble avfyrt samtidig med at en politimann ba ham holde kjeft.

(NTB)

I OPPRØR:</B>Biler i brann i La Duchere-distriktet i Lyon i morges, etter opptøyer natten igjennom. Ungdommer reagerte med raseri etter at en 24-åring ble skutt i politiets varetekt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!