DØDE: Det var natt til mandag 26. juni at helsepersonell rykket ut til en bolig i Namdalen etter jenta var blitt skadd. Treåringen lå i koma i to døgn på St. Olavs hospital før hun døde. Både moren og stefaren har nektet å ha utøvd vold mot barnet. Her fra pressekonferansen hvor lensmann i Namsos og Fosnes Svenn Ingar Viken og politiadvokat Amund orienterte om saken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DØDE: Det var natt til mandag 26. juni at helsepersonell rykket ut til en bolig i Namdalen etter jenta var blitt skadd. Treåringen lå i koma i to døgn på St. Olavs hospital før hun døde. Både moren og stefaren har nektet å ha utøvd vold mot barnet. Her fra pressekonferansen hvor lensmann i Namsos og Fosnes Svenn Ingar Viken og politiadvokat Amund orienterte om saken. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Voldssiktet mor anker varetektskjennelse til Høyesterett

Etter at lagmannsretten fredag besluttet at hun kunne varetektsfengsles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den voldssiktede moren fra Namdalen anker til Høyesterett etter at lagmannsretten fredag besluttet at hun kunne varetektsfengsles.

Sør-Trøndelag tingrett løslot den høygravide kvinnen i 20-årene fra varetekt torsdag etter at retten mente det ville være et «uforholdsmessig inngrep» å la henne fortsatt sitte i varetekt.

Kvinnen, som er høygravid, ble fraktet fra fengslingsmøtet i tingretten til begravelsen til sin datter. Hun nekter straffskyld og ønsket å slippe mer varetekt.

Politiet, som på sin side ønsket å utvide varetektstiden med fire uker, anket umiddelbart kjennelsen til Frostating lagmannsrett, som fredag tok politiets anke til følge, skriver Adresseavisen.

Fredag kveld opplyste imidlertid kvinnens forsvarer, advokat Leif Strøm, at kjennelsen ankes videre til Høyesterett.

- Jeg mener at lagmannsretten har tatt en feil avgjørelse, sier Strøm til NRK.

Utvidelsen av varetektsperioden er på mange måter en proformasak ettersom kvinnen har vært innlagt til tvungen observasjon på psykiatrisk sykehus, og fortsatt vil være innlagt der.

Kvinnen er, sammen med stefaren i 30-årene, siktet for vold eller medvirkning til vold med døden til følge mot sin tre år gamle datter.

Det var natt til mandag 26. juni at helsepersonell rykket ut til en bolig i Namdalen etter jenta var blitt skadd. Treåringen lå i koma i to døgn på St. Olavs hospital før hun døde.

Både moren og stefaren har nektet å ha utøvd vold mot barnet og mener skadene kom av at hun falt ut av sengen. Medisinske eksperter mener skadene ikke er forenlig med et slikt fall.

(NTB)