Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldssiktet Nato-offiser varetektsfengslet

En høytstående NATO-offiser ved Joint Warfare Centre (JWC) på Jåttå i Stavanger, er varetektsfengslet siktet for familievold.

FORSVARER: Advokat Odd Rune Torstrup sier hans klient nekter for anklagene om familievold. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORSVARER: Advokat Odd Rune Torstrup sier hans klient nekter for anklagene om familievold. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han skal ifølge siktelsen ha utsatt sin ektefelle og deres barn for fysisk og psykisk vold over en lengre periode, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen i 50-årene ble pågrepet og siktet torsdag i forrige uke. Lørdag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett, men retten tok ikke politiets begjæring om fengsling til følge. Tingretten valgte å løslate mannen fordi det i henhold til NATOs statusavtale er hjemlandet til den siktede som har førsteretten til jurisdiksjon i denne typen saken.

Men påtalemyndigheten anket tingrettens løslatelse til lagmannsretten, og fikk ja til oppsettende virkning, slik at mannen måtte sitte i varetekt til anken var avgjort.

Gulating lagmannsrett behandlet saken tirsdag og de slår fast at norske myndigheter kan bruke tvangsmidler mot den høytstående NATO-offiseren, til tross for at hans hjemland har førsteretten til å etterforske saken. Mannen ble dermed varetektsfengslet.

Politiadvokat Maren Sagvaag Retland sier politiet mener det foreligger bevisforspillelsesfare dersom siktede løslates.

- Vi er tidlig i etterforskningen av en sak hvor siktelsen omhandler vold i nære relasjoner, sier Retland.

Forsvarsdepartementet varslet fredag myndighetene i siktedes hjemland om at en av deres statsborgere er siktet i en straffesak.

Mannens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup, sier hans klient ikke erkjenner straffskyld.

- Han begjærer at saken mot ham blir frafalt. Han nekter for at han har mishandlet familien sin, sier Torstrup.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media