Voldssiktet republikaner vant suppleringsvalget i Montana

Republikaneren Greg Gianforte, som tidligere i uka gikk til angrep på en journalist fra The Guardian, blir likevel Montanas representant i Kongressen. 

BASKETAK: Journalisten Ben Jacobs fikk seg et sjokk etter at intervjuet med den republikanske politikeren Greg Gianforte endte på en helt annen måte enn hva som var planen. I lydopptaket hører du konflikten oppstå. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gianfortes overfall på journalisten Ben Jacobs ble fanget opp i et lydopptak, og det bekreftes også av et kamerateam fra Fox News som var til stede i rommet.

Uten forvarsel tok den republikanske politikeren nakketak på Jacobs og kastet ham over hodet og ned på gulvet bak seg i en såkalt body slam, et populært grep som benyttes innen amerikansk wrestling.

Jacobs anmeldte overfallet og sheriffen i Gallatin County i Montana har tatt ut voldssiktelse mot den republikanske politikeren. Nå risikerer han opptil seks måneders fengsel.

Overfallet hindret ikke at Gianforte vant torsdagens suppleringsvalg i Montana, og han blir nå delstatens eneste representant i Kongressen. I seierstalen beklaget han overfallet på Jacobs.

- Jeg tabbet meg ut og gjorde noe jeg gjerne skulle hatt ugjort. Jeg er ikke stolt over det som skjedde, jeg skulle ikke ha reagert slik og jeg beklager, sa Gianforte.

Montanas sete i Representantenes hus ble ledig da president Donald Trump utnevnte Ryan Zinke til innenriksminister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer