Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldssiktet republikaner vant suppleringsvalget i Montana

Republikaneren Greg Gianforte, som tidligere i uka gikk til angrep på en journalist fra The Guardian, blir likevel Montanas representant i Kongressen. 

BASKETAK: Journalisten Ben Jacobs fikk seg et sjokk etter at intervjuet med den republikanske politikeren Greg Gianforte endte på en helt annen måte enn hva som var planen. I lydopptaket hører du konflikten oppstå. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gianfortes overfall på journalisten Ben Jacobs ble fanget opp i et lydopptak, og det bekreftes også av et kamerateam fra Fox News som var til stede i rommet.

Uten forvarsel tok den republikanske politikeren nakketak på Jacobs og kastet ham over hodet og ned på gulvet bak seg i en såkalt body slam, et populært grep som benyttes innen amerikansk wrestling.

Jacobs anmeldte overfallet og sheriffen i Gallatin County i Montana har tatt ut voldssiktelse mot den republikanske politikeren. Nå risikerer han opptil seks måneders fengsel.

Overfallet hindret ikke at Gianforte vant torsdagens suppleringsvalg i Montana, og han blir nå delstatens eneste representant i Kongressen. I seierstalen beklaget han overfallet på Jacobs.

- Jeg tabbet meg ut og gjorde noe jeg gjerne skulle hatt ugjort. Jeg er ikke stolt over det som skjedde, jeg skulle ikke ha reagert slik og jeg beklager, sa Gianforte.

Montanas sete i Representantenes hus ble ledig da president Donald Trump utnevnte Ryan Zinke til innenriksminister.

RISIKERER FENGSEL: Republikaneren Greg Gianforte risikerer seks måneders fengsel etter å ha overfalt en journalist, men vant likevel torsdagens suppleringsvalg i Montana. Foto: AP / NTB scanpix    
RISIKERER FENGSEL: Republikaneren Greg Gianforte risikerer seks måneders fengsel etter å ha overfalt en journalist, men vant likevel torsdagens suppleringsvalg i Montana. Foto: AP / NTB scanpix     Vis mer
Hele Norges coronakart