- Voldsspiralen har eskalert. Nå er det ingen skrupler lenger

Bilde viser det som skal være den første norske IS-bøddelen.

HENRETTER: Dagbladet får fra flere kilder i Syria opplyst at bildet, som tidligere i år ble tatt utenfor byen Raqqa nord i Syria, viser at en norsk statsborger utfører en henrettelse. Mannen som henrettes er en tidligere shariadommer som var i ferd med å hoppe av fra Den islamske stat. Foto: Privat
HENRETTER: Dagbladet får fra flere kilder i Syria opplyst at bildet, som tidligere i år ble tatt utenfor byen Raqqa nord i Syria, viser at en norsk statsborger utfører en henrettelse. Mannen som henrettes er en tidligere shariadommer som var i ferd med å hoppe av fra Den islamske stat. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet retter: Denne artikkelen ble publisert i Dagbladets papiravis 23. april 2015, og digitalt på Dagbladet Pluss. Vi har senere blitt gjort oppmerksom på at informasjon i saken ikke er korrekt. Dagbladet har derfor gjennomgått sakens innhold på nytt, og så grundig som mulig. Det er på det rene at sentral informasjon i saken er feil, og at fotografiet er tatt i en annen sammenheng enn den Dagbladet formidlet. Dagbladet beklager.

(Dagbladet): - ISIL bruker jo disse henrettelsene i sin strategiske kommunikasjon mot sine motstandere, sier kommandørkaptein Per Christian Gundersen, leder for Forsvarets høgskoles mediegruppe, til Dagbladet.

- De bruker dem også som virkemiddel for å disiplinere innad i egne rekker, samt skremme lokalbefolkningen.«Brakkejustis»

Dagbladet viser i dag det første bildet (krever Pluss-tilgang) av at det som skal være en norsk statsborger - med lang fartstid i rekkene til terrorgruppa IS - gjennomfører en henrettelse i Syria. Offeret er en tidligere shariadommer som forsøkte å flykte fra IS og bosette seg i Qatar. Han ble avslørt, stoppet og dømt til døden ved halshugging. Henrettelsen ble gjennomført av en mann ved navn Abu Shahrazaad al-Narwegi - etternavnet betyr «fra Norge» eller «nordmannen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer