DEMONSTRASJON: I flere land demonstrerte folk mot barnevernet i Norge i forbindelse med saken om det norsk-rumenske foreldreparet.  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
DEMONSTRASJON: I flere land demonstrerte folk mot barnevernet i Norge i forbindelse med saken om det norsk-rumenske foreldreparet.  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB ScanpixVis mer

Voldstiltalt foreldrepar har flyttet fra Norge. - Kommer ikke tilbake

Innrømmer oppdragervold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norsk-rumenske foreldreparet i Naustdal kommune i Sogn og Fjordane, som er tiltalt for vold mot sine barn, har flyttet til Romania.

Barnevernet tok i fjor høst hånd om parets fem barn, og foreldrene ble siktet for det politiet betegnet som oppdragervold. Saken har skapt stort engasjement og sterke reaksjoner, og i flere land - både i Europa og i Nord-Amerika - har det vært store protester mot det norske barnevernet. I sommer fikk foreldrene barna tilbake, men politiet tok ut tiltale mot paret.

Til NRK bekrefter foreldreparet at de nå oppholder seg i Romania, og at de ikke kommer tilbake. Paret ønsker ikke å la seg intervjue.

Barnefarens advokat, Ragnhild Torgersen, sier foreldreparet ikke har flyttet for å slippe straffansvar, og sier de vil komme tilbake til rettssaken. Det er foreløpig ikke bestemt når saken skal opp for retten.

I et intervju på rumensk TV har ekteparet innrømmet at de har gitt barna klaps på baken og trukket dem i ørene – selv om de visste at slike oppdragelsesmetoder er ulovlige i Norge.

Politiadvokat Sissel Kleiven i Vest politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken. (NTB)