BRÅK: Pater Piero Corsi sier at kvinner blir mer og mer provoserende, de er arrogante, de tror de kan gjøre alt selv, og at kvinner derfor må ta noe av skylden for å prøvosere fram det verste i menn. Foto: EPA/LUCA ZENNARO/NTBScanpix
BRÅK: Pater Piero Corsi sier at kvinner blir mer og mer provoserende, de er arrogante, de tror de kan gjøre alt selv, og at kvinner derfor må ta noe av skylden for å prøvosere fram det verste i menn. Foto: EPA/LUCA ZENNARO/NTBScanpixVis mer

- Voldsutsatte kvinner bør gå i seg selv

En landsbyprest har skapt furore i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utspillet til presten Piero Corsi har provosert mange i Italia. I en artikkel, publisert på et konservativt katolsk nettsted, skriver han at kvinner bør utøve «sunn selvkritikk» når det gjelder ektemenn som utøver vold mot sine koner.

I artikkelen kritiserer Corsi både pornografi og erotiske TV-reklamer, men han fremholder samtidig at kvinner også har noe av skylden for at de provoserer fram de verste instinktene hos menn.

- La oss spørre oss selv: Er det mulig at menn er blitt helt gale på et øyeblikk. Vi tror ikke det. Problemets kjerne er det faktum at kvinner blir mer og mer provoserende, de er arrogante, de tror de kan gjøre alt selv, og de ender opp med å skjerpe konfliktene, skriver Corsi.

Dårlig stell hjemme Han peker også på at jenter og kvinner kler seg provoserende, samtidig som han retter skarp kritikk mot mange kvinners innsats hjemme.

- Babyer blir overlatt til seg selv, skitne hus, kalde måltider og hurtigmat hjemme. Så hvis en familie ender opp i et eneste rot og det skjer en forbrytelse (en form for vold som bør fordømmes og straffes hardt), er det ofte begges ansvar, skriver presten.

Ordfører reagerer Corsi er til daglig prest i landsbyen San Terenzo de Lerici i Nord-Italia. Der har ordføreren tatt til motmæle. Han mener artikkelen er «forbløffende og svært krenkende».

Biskopen i La Spezia har dessuten krevd at den trekkes tilbake fordi meningene er uakseptable og i strid med kirkens holdninger.

Presten selv nekter å endre mening og ber i stedet om ro. Han hadde aldri regnet med at artikkelen ville vekke så stor oppmerksomhet.

Familievold er ifølge FN et stort problem i Italia. Samtidig er problemet «usynlig og sterkt underrapportert», ifølge en rapport som ble publisert i sommer.

(NTB)