- Voldtatt av drosjesjåfør

Hun trodde taxituren var over. Da begynte marerittet. Den 25-årige kvinnen har forklart politiet at drosjesjåføren voldtok henne før hun klarte å rive seg løs og rømme ut bakdøra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ved tre-tida natt til i går at kvinnen satte seg inn i bilen i Oslo sentrum og ba sjåføren om å kjøre henne hjem. Men i stedet for å stoppe ved leiligheten på Frogner, skal sjåføren ha fortsatt videre inn i skolegården på Hartvig Nissen skole i nærheten. Der skal han ha voldtatt henne i bilen. Kvinnen klarte til slutt å komme seg ut en av bakdørene. Drosjen stakk av, men hun husket taxi-nummeret, og kontaktet politiet så fort hun kom seg hjem.

Utmattet fortalte kvinnen hva som hadde skjedd, og 15 minutter seinere, klokka 03.45, ble drosjen stanset på Torshov i nærheten av Akerselva. Da hadde sjåføren med seg to nye passasjerer i bilen.

Forkommen

58-åringen ble pågrepet umiddelbart, mens de forfjamsede passasjerene ble kjørt hjem av politiet etter en rask kontroll.

- Vi har lånt klærne deres slik at de kan undersøkes for spor etter voldtekten. Passasjerene er ikke mistenkt. De var helt uvitende om det som skal ha foregått i drosjen før de ble plukket opp, sier Laila Back ved Kriminalvakta i Oslo.

Drosjen er nå innelåst på politihuset i Oslo, og vil bli undersøkt av tekniske etterforskere i dag.

Den 25 år gamle kvinnen var svært medtatt etter hendelsen, og ble brakt til Legevakten for tilsyn og undersøkelser. Først ved i går kveld var hun i stand til å gi en forklaring til politiet.

Sjokkert

Den 58 år gamle siktede sjåføren var tilknyttet Oslo Taxi som reservesjåfør, og kjørte vanligvis i helgene. Han hadde gyldig kjøreseddel utstedt av politiet.

- Dette er en sjokkerende historie. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Hvis dette stemmer, så gjør det meg skremt, sier styreleder i Oslo Taxi, Viggo Johansen. Han er kjent med identiteten til den siktede sjåføren.
- Personlig kjenner jeg ikke vedkommende. Vi skal sjekke denne personen internt. Jeg er fryktelig glad for at personen er pågrepet, slik at saken kan få en oppklaring, sier Johansen.

Oslo Taxi bisto politiet med å lokalisere drosjen i går kveld. Ved hjelp av et satellittnavigasjons-system var det en enkel jobb å spore opp den aktuelle drosjen. Utskrifter fra dette systemet vil også være til viktig hjelp for politiet for å rekonstruere drosjens bevegelser natt til søndag.

Taxi-frykt

Viggo Johansen frykter at voldtekten kan skremme unge jenter fra å ta taxi alene.

- Det er klart at man blir skremt av dette. Vi skal gjøre vårt beste for å bistå politiet. Vi har sju inspektører som tar stikk-kontroller av drosjene døgnet rundt. sier Johansen.

Han påpeker at det stilles strenge krav til vandelsattest for å kjøre drosje. Voldtektsdømte eller personer dømt for vold har ingen sjanse til å få jobb som drosjesjåfør. Mellom 6000 og 7000 personer har kjøreseddel for taxi i Oslo.

Ved 23-tida i går kveld satt kvinnen ennå i politiavhør.

- Dette er vanskelige avhør, som vi vil bruke tid på. Det er viktig å gå forsiktig fram med tanke på omstendighetene rundt forbrytelsen, sier Laila Back ved Kriminalvakta.

Sjåføren blir avhørt av sedelighetsavsnittet i løpet av dagen.

<P>PÅGREPET:</B> På bildet ser du drosjen som den angivelige voldtekten skal ha skjedd i natt til i går. Sjåføren skal avhøres i dag.