Voldtatt av medfanger

Kvinne fikk 150 000 i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinnelig innsatt er tilkjent 150 000 kroner i erstatning, etter at hun skal ha blitt voldtatt av to kvinnelige medfanger.

Det er Erstatningsnemnda for voldsofre som har bestemt at kvinnen skal ha erstatning etter den veiledende normen for såkalt voldtekt til samleie som Høyesterett nylig oppjusterte.

Kvinnen har fått erstatning i denne spesielle saken etter en anke til erstatningsnemnda, etter at Kontoret for voldsoffererstatning avslo å gi erstatning. Kontoret begrunnet avslaget med at det ikke var klart sannsynliggjort at kvinnen var voldtatt av to medfanger.

Den innsatte kvinnen hadde julepermisjon den aktuelle dagen. Hun hadde reist hjem sammen med en kvinnelig medfange. Etter en stund kom ytterligere to kvinnelige medinnsatte på besøk.

Vibrator Ifølge kvinnen skal en av medfangene ha holdt armene hennes fast. Den andre medfangen skal ha åpnet buksa hennes og sammen skal
de ha puttet en vibrator inn i hennes vagina.

Kvinnen anmeldte saken 7. januar 2009. De tre medfangene svarte med å anmelde kvinnen for falske anklager.

Ifølge de medinnsattes forklaringer ble det brukt en dildo, men kvinnens bukse var aldri av, og at det hele var en spøk som alle lo av.

Etter det Dagbladet får opplyst, har politiet henlagt sakene.

I saksdokumentene går det fram at kvinnen fortalte en fengselsbetjent om overgrepet rett etter at hun kom tilbake til soning.

Hun har også betrodd seg til en fjerde medinnsatt.

Ikke hevngjerrig I en uttalelse fra en psykolog heter det at det ikke er grunn til å tvile på kvinnens framstilling av saken.

Psykologen opplever ikke kvinnen verken som oppmerksomhetssøkende eller hevngjerrig.