- Voldtatt av sju menn på nattklubb

Neddopet skal en 20 år gammel kvinne ha blitt voldtatt av sju menn på en nattklubb i Oslo. Sist helg vaklet en 19-årig kvinne ut av den samme klubben. Også hun mener hun ble dopet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av fire voldtektssaker henlegges

Etter å ha lest i avisene om den siste udåden, ønsker den voldtatte kvinnen å fortelle sin rystende historie for å advare andre mot det som stadig oftere skjer på byen.

- Tida etter har vært et lite helvete, sier hun.

Eieren av stedet der voldtektene skal ha funnet sted, vil ikke kommentere sakene.

På fest

Helvetet startet opprinnelig som en festaften for 20-åringen og hennes venner. De endte opp på nattklubben i Oslo sentrum.

- Det er et kjent homse-sted, men det vanker mange heteroseksuelle der, særlig utpå natta. Da vi kom, var det mye folk i lokalet. Utpå natta mistet jeg de andre. Jeg begynte etter hvert også å oppføre meg annerledes enn ellers, mer utadvendt og sexfiksert.

Mens jeg sitter der og lurer på hva som skjer, kommer en mann bort til meg og spør om jeg har lyst til å bli med til «darkroom'et». Jeg visste ikke hva det var, men ble med. Normalt er jeg skeptisk av natur, men ikke da. I trappa merket jeg at jeg knapt kunne gå. Da jeg kom opp klarte jeg ikke lenger å stå, og ble støttet.

- Som et slakt

Hun husker at hun ble hjulpet inn i et rom til venstre for trappen og måtte holde seg fast i noe gitter langs veggen. Da kjente hun at noen dro opp skjørtet og forgrep seg på henne.

- Jeg falt forover og ble liggende. Jeg var i våken tilstand, men var ute av stand til å sette meg til motverge. Jeg greide heller ikke skrike ut.

Ute av stand til å yte noen som helst motstand, lå hun der i mørket og kjente at stadig nye menn kom til. Hun telte sju.

- Nei, nei, det kan ikke skje med meg. Dette er et homsested, her skal vi jenter være trygge, tenkte jeg. Samtidig tenkte jeg på kjæresten min. Hva ville han si?

I ettertid lurer den spedlemmede kvinnen på om mennene i det totalt mørklagte rommet, der homsene hadde seksuell omgang med hverandre, kan ha trodd at hun var en ung gutt. Likevel reagerer hun kraftig på måten hun ble et sex-offer.

Ingen hjalp

- Jeg var ute av stand til å foreta meg noe. Jeg var ikke noe annet enn et slakt.

Hvor lenge hun ble misbrukt, vet hun ikke, men da hun merket at følelsen kom tilbake i beina, vred hun seg rundt og sparket til.

- Jeg kjente at jeg traff noen i magen. Jeg fikk nappet til meg skoene og kom meg ut av det mørke rommet. Jeg husker ikke hvordan jeg kom meg ned trappa og ut på gata. Jeg gråt og bannet. Ingen hjalp meg. De så vel at jeg var rusa.

Ingen spor

Dagen etter innså hun at hun måtte ha profesjonell hjelp og tok kontakt med psykolog, som ba henne oppsøke Voldtektsmottaket. Derfra ble hun videresendt til politiet, som avhørte henne.

- Ettersom det hadde gått så lang tid, fant de ikke noe i blodet mitt. De fant heller ikke noen andre spor etter gjerningsmennene ettersom jeg hadde vasket meg. Men jeg hadde beholdt undertøyet og klærne. Det fikk de.

- Følte du at du ble trodd?

- Egentlig ikke. Jeg fikk brev en stund etter i posten der jeg ble spurt om jeg ville følge opp saken. Jeg gjorde aldri det, noe jeg angrer på i dag. Saken er sikkert henlagt nå.

Ingen er tatt etter voldtektene i august i 1997.

- Det blir de heller aldri. Jeg husker ikke noe ansikt, kan ikke navnet på overgriperne eller har noe annet som kan gi politiet et spor.

Brudd med kjæresten

Forholdet til kjæresten røk etter ett år.

- Jeg fikk vondt av å se ham. Han ble rasende og la mye av skylden på meg. Han sa jeg ikke burde dratt til et slikt sted og at jeg sikkert hadde provosert fram det hele.

Anklagene til tross, hun roser kjæresten for at han støttet henne i den første tunge tida.

- Voldtektene var årsak til bruddet. Jeg trengte nærhet, men han syntes det var merkelig. Han hadde hørt at voldtektsofre skyver bort menn.