Voldtatt etter Internettmøte

55-åringen kom i kontakt med jenta (17) på Internett. Hun brukte skolens datarom, og han utga seg for å være 19 år. De avtalte å møtes. Det endte med at 17-åringen ble voldtatt i mannens bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

55-åringen er i Frostating lagmannsrett dømt til en ubetinget fengselsstraff på to år og ni måneder. Det er nå klart at voldtektsforbryteren fra Romsdal må sone straffen, etter at Høyesterett har avslått å behandle mannens anke.

Viktig premiss

Lagmannsretten slår fast at det er en skjerpende omstendighet å etablere kontakt over Internett for å oppnå sex. Etter Høyesteretts avgjørelse står dette tilbake som en rettskraftig premiss fra lagmannsrettens dom.

Jenta forklarer at hun straks skjønte at mannen hun hadde møtt over Internett ikke var 19 år gammel, da han kom kjørende i bil til det avtalte møtet.

- Jeg forsto at han var eldre enn han hadde oppgitt, men antok at han ikke var mer enn 30 år, forklarer jenta.

Skremmende

17-åringen forteller at hun gjorde all den motstand hun kunne da 55-åringen voldtok henne i bilen. De hadde stoppet på en parkeringsplass, angivelig for å se på naturen.

I premissene heter det at tiltalte, som er nesten 40 år eldre enn offeret, har utnyttet ei ung jente seksuelt på en for henne skremmende og krenkende måte.

- Overgrepet har medført at hun har sluttet på videregående skole, og flyttet til en annen kant av landet. Hun har også fått plagsomme psykiske ettervirkninger, som det vil kunne ta lang tid å helbrede. Dette har gitt seg utslag i depresjoner og sjølmordstanker, skriver dommerne.