Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtatt foran kjæresten av mopedgjeng

Ungguttene banket og tviholdt den danske turisten mens de voldtok hans 23-årige kjæreste. - Hodet mitt ble slått mot en stein, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den grove voldtekten skjedde på første dag av det danske parets sykkelferie i Sverige. De hadde lagt seg i teltet i Skåne da fem unge menn kom kjørende på tre mopeder rundt midnatt. Først mishandlet de den 26-årige danske mannen. Deretter holdt de ham fast og tvang ham til å se på det som så skjedde. Kvinnen (23) ble dratt ut av teltet og voldtatt på bålpassen.

- Han banket hodet mitt mot en stein, sier kvinnen til avisen Sydsvenskan.

Stjal kort og mobil

Hun peker mot steinene rundt ildstedet like ved sjøen. På kroppen har hun store blåmerker, hevelser og sår etter den brutale mishandlingen. 23-åringen klarte å dytte vekk voldtektsmannen og løp ut i vannet hvor hun la på svøm. Ingen av de fem ungguttene fulgte etter.

- Jeg sto i vannet og gråt i 15 minutter, forteller hun.

Mopedgjengen stjal penger, lommebøker og mobiltelefonene og rømte fra stedet. Seinere på natten forsøkte en ung mann å bruke kortet på en bensinstasjon, men han var forsvunnet da politiet ankom. De er fortsatt på frifot etter voldtekten natt til onsdag.

- Jeg hadde aldri forestilt meg at dette kunne skje, sier den 26-årige danske mannen.

Mange voldtekter i Skåne

I går reiste paret hjem til Danmark, og ingen av dem har tenkt å besøke Sverige igjen.

- Vi har fått gode tips fra folk og våre egne politimenn. Vi tror vi skal få en rask løsning på denne alvorlige forbrytelsen, sier inspektør Hans Olsson i Malmø-politiet til Dagbladet.no.

De har hatt et uvanlig høyt antall uløste voldtekter den siste tida, men setter dem ikke i sammenheng. Danskene har gitt gode signalement på mopedguttene, som skal være rundt 20 år. Voldtektsmannen hadde en oransje dunjakke, mørkt kort hår, ring i øret, tynt hakeskjegg og hadde en normalt bygd kropp på rundt 180 centimeter. Politiet tror ikke de er førstegangsforbrytere.