Voldtatt i butikken

Ei time før stengetid i går, og midt i tjukkeste Handle-Oslo, ble ei 22 år gammel kvinnelig ekspeditør voldtatt inne i butikken hvor hun jobber. To gutter i 18-årsalderen tvang henne inn på toalettet. Minst en av dem voldtok den skrekkslagne kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter voldtekten skal de to guttene ha tatt med seg 800 kroner i kontanter fra kassaapparatet.

På toalettet

- Kvinnen er både fysisk og psykisk medtatt, opplyste vakthavende på operasjonssentralen ved Oslo politikammer til Dagbladet i går kveld.

Det var klokka 16 de to guttene kom inn i butikken som selger dameklær på Majorstua i Oslo. Den kvinnelige ekspeditøren var da alene i butikken, og 18-åringene tvang henne inn på toalettet inne i forretningen.
Politiet kunne i går ikke opplyse om kvinnen ble truet med våpen. Videre var det i går ukjent om begge voldtok kvinnen.

Etter minst en fullbyrdet voldtekt, stengte de to ungdommene kvinnen inne på toalettet, tok med seg kontanter fra kassaapparatet og stakk av.

Avhørt i natt

Først vel en time seinere lyktes det kvinnen å komme seg ut av toalettet. Hun kontaktet innehaveren av forretningen, som varslet politiet.

Kvinnen ble brakt til voldtektsmottaket ved Oslo legevakt etter å ha avgitt en foreløpig forklaring til politiet.

Først klokka 22 i går kveld var hun i stand til å la seg avhøre formelt.

Ifølge politiet var hovedinngangen til butikken hele tida åpen under den brutale voldtekten.

Signalement

Kvinnen kunne i går gi et noenlunde godt signalement på den ene av gjerningsmennene, som hun anslår å være i 18-årsalderen.

Han er ifølge kvinnen kraftig bygd, har kort, glatt mellomblondt hår, er cirka 1,70 centimeter høy og var iført en blågrå jakke med merket Champion skrevet på brystet.

Denne mannen skal ifølge kvinnen ha vært mer aktiv enn den andre.

Den andre har kvinnen beskrevet som tynn, mørkhudet og med svart hår.

- Han var iført hvit treningsdrakt og er trolig utlending. Vi har foreløpig ingen vitneobservasjoner, og vet heller ikke hvordan gjerningsmennene stakk av fra stedet, opplyste vaktleder Ellen Svae på kriminalvakta ved Oslo politikammer til Dagbladet seint i går kveld.

VOLDTATT: I denne butikken på Majorstua ble ei 22 år gammel ekspeditrise voldtatt i arbeidstida i går. Politikonstabel Bjørn Stallemo (t.v.) og politikonstabel Leif Eltervåg vokter åstedet etter det brutale overgrepet.