Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtatt og drept

IZMIR (Dagbladet): Eileen Gullaksen (47) fra Meland i Hordaland, som ble funnet død i Izmir i Tyrkia onsdag, ble voldtatt og slått i hjel. Drapsmannen er på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter militærpolitiet i Izmir overfor Dagbladet. Voldtekten var fullbyrdet, og militærpolitiet i Izmir har sikret seg DNA-bevis fra gjerningsmannen.

Eileen Gullaksen døde av omfattende hodeskader. Rettsmedisinerne tror at hun er blitt slått med stein eller en liknende hard gjenstand. Dødsårsaken er hjerneblødning som følge av hodeskadene.

Kommandanten for militærpolitiet Jandarma i Izmir, oberst Mercit Korkut, sier til Dagbladet at de ikke mistenker bestemte personer. Men han understreker én ting, med klar adresse til Norge og de nordmennene som er på behandlingssenteret for revmatisme:

- Vi skal oppklare denne saken. Det er en æressak for oss å ta den som har gjort dette. Han skal få den straffen han fortjener, sier obersten.

Gjerningsmannen risikerer livsvarig fengsel etter tyrkisk lov.

Viktige funn

Sjefen for militærpolitiet opplyste i går at det har blitt gjort en rekke funn på åstedet.

Det viktigste bevismaterialet er de biologiske sporene gjerningsmannen har etterlatt seg. I tillegg til spor av sæd, har åstedsgranskerne også funnet fire hårstrå. To av dem stammer sannsynligvis fra den døde norske kvinnen, de to andre tilhører trolig gjerningsmannen.

De få eiendelene Eileen Gullaksen hadde med seg da hun mandag morgen la ut på fottur opp i fjellet bak revmatismesenteret Belcova Termal i utkanten av Izmir, ble funnet på bakken i nærheten av henne.

Der lå blant annet hotellnøkkelen hennes, den ene skoen og klokka hennes.

Påkledd

Kvinnen ble funnet med shortsen på, T-skjorten var delvis rullet opp.

- Vi har tegn som tyder på at hun både ble voldtatt og drept på stedet der hun ble funnet. Men vi utelukker ikke at hun er blitt dumpet på et annet sted enn der voldtekten ble fullbyrdet, sier oberst Mercit Korkut.

Funnstedet ligger oppe i fjellet, i 400 meters høyde. Kvinnen ble funnet 50 meter nedenfor en fjellskrent. Stedet er godt skjult av trær, og ligger flere hundre meter fra skogsveien. Etterforskerne tror at Eileen Gullaksen møtte sin drapsmann på fjellturen, og at hun kan ha blitt tvunget med til stedet der hun ble voldtatt.

<B>JAKTER PÅ SPOR:</B> Inne på området til behandlingssentere i Balcova Termal gjorde politiet i går søk med hunder. Politiet foretok også avhør av en rekke personer som var i fjellområdet der Eileen Gullaksen ble funnet.