Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtatt og presset for penger

Voldtektsmannen ville vise nakenbilder til offerets ektemann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 22 år gamle kurdiske kvinnen ble utsatt for to grove voldtekter av samme mann (41). Kvinnen var i tillegg vettskremt for at familien skulle få vite at hun hadde blitt misbrukt og dermed bringe skam over familien, melder Aftonbladet.

I dag begynte rettssaken mot mannen som brukte både fysisk og psykisk vold for å få makt over den 22 år gamle jenta.

Hun ble første gang voldtatt i fjor sommer, i gjerningsmannens leilighet i Sundsvall. De to kjenner hverandre via kvinnens familie.

Mannen slet av henne klærne, kastet henne ned på senga og tok bilder av henne, før han avsluttet med å voldta henne.

Snart begynte voldtektsmannen å presse offeret for penger. Han truet med å vise nakenbilder av det voldtatte offeret til ektemannen og familien hennes. Han regnet med at kvinnen ikke ville fortelle familien hva som hadde skjedd, i frykt for familiens rekasjoner.

Kvinnen betalte 22 000 svenske kroner til overgriperen. Etter å ha fått den første pengesummen, overfalt og voldtok mannen jenta igjen. Han truet også med å drepe henne og krevde månedlige avdrag på 3000 kroner for å holde nakenbildene unna familien.

Denne gangen valgte kvinnen å gå til anmeldelse. Mannen ble arrestert morgenen etter.

Kvinnen lever nå på skjult adresse og frykter for familien sin. Ifølge forsvareren har hun fått trusler. Familien avviser dette. En slektning sier til Aftonbladet at voldtektene skjedde mot kvinnens vilje og at hun har full støtte fra familien.

Den tiltalte voldtektsmannen avviser alle anklagene.