Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Voldtatt på julecruise

En 50-årig norsk kvinne skal i går kveld ha blitt voldtatt på «Stena Saga» på vei til Danmark. En finne i 50-åra er siktet for ugjerningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen skal ha blitt voldtatt i en lugar.

- En gråtende kvinne kom løpende til informasjonsskranken rundt klokka 18 sammen med en mann som hadde tatt hånd om henne. De spurte om å få snakke med sikkerhetspersonalet om bord. Kvinnen hevdet at hun var voldtatt av en mann, sier kaptein Wiggo Lander på «Stena Saga» til Dagbladet.

Båten skulle i går morges legge til kai i Frederikshavn, men måtte på grunn av storm vende tilbake til Norge. Politiet gikk om bord på båten da den ankom Oslo ved 18-tida.

Sikret bevis

I to timer jobbet en gruppe tekniske etterforskere fra Oslo politikammer med å sikre bevis. Ved 20-tida ble en mann ført ut fra terminalbygget og kjørt bort av politiet.

- Mannen som er siktet, er finsk statsborger, sier etterforskningsleder Carl Wiklund.

Finnen og den 50 år gamle kvinnen gikk om bord på «Stena Saga» sammen med 1000 andre passasjerer fredag kveld. Etter å ha ligget en stund utenfor Frederikshavn, måtte båten gjøre vendereis ved 10-tida i går. Voldtekten skal ha skjedd under returen til Norge.

Neppe kjente

Det er foreløpig uklart hvordan de to personene møtte hverandre og hvordan de havnet sammen i lugaren.

Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at de to kjente hverandre fra før.

Etter det Dagbladet kjenner til, jaktet politiet i går kveld på en annen person i forbindelse med voldtekten. Da «Stena Saga» klappet til kai i Oslo, ble samtlige menn undersøkt og bedt om å identifisere seg.

SJEKKET ALLE: Etter at «Stena Saga» klappet til kai i Oslo i går kveld, jobbet tekniske etterforskere fra Oslo politikammer i to timer med å sikre bevis fra den påståtte voldtekten. Videre ble samtlige menn undersøkt og bedt om å identifisere seg.Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN
Hele Norges coronakart