Fanget på overvåkningskamera:

Voldtatt på toget - ingen reagerte

Politiet er sjokkerte etter at ingen prøvde å hjelpe en kvinne som ble voldtatt om bord på et tog i USA.

TOGTUR: Voldtekten skal ha skjedd på Market-Frankford Elevated Line som går mellom Upper Darby og Frankford i Lower Northeast Philadelphia. Illustrasjonsfoto: Bastiaan Slabbers/NurPhoto/Shutterstock
TOGTUR: Voldtekten skal ha skjedd på Market-Frankford Elevated Line som går mellom Upper Darby og Frankford i Lower Northeast Philadelphia. Illustrasjonsfoto: Bastiaan Slabbers/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Publisert

En kvinne ble nylig overfalt og voldtatt av en fremmed mann om bord på et tog i retning Upper Darby, USA.

Hendelsen skjedde rundt klokka 23 lokal tid onsdag 13. oktober.

Flere passasjerer skal ha vært vitne til hendelsen, men ingen av dem reagerte eller prøvde å hjelpe kvinnen, ifølge myndighetene

Etterforskerne sier at det seksuelle overgrepet skjedde mens andre passasjerer sto rundt på toget og «ikke gjorde noe».

Politiet ble først varslet etter at en ansatt ved Southeastern Pennsylvania Transportation Authority (SEPTA) var i nærheten da toget gikk forbi. Han ringte deretter politiet for å rapportere at «noe ikke var riktig» med en kvinne om bord, ifølge AP.

- Urovekkende

Politiet arresterte en 35 år gammel mann på neste stasjon.

Hele hendelsen ble fanget på overvåkningskamera, hvor etterforskerne fikk nok bevis til å sikte mannen for voldtekt og overgrep. Han skal i tillegg ha vært en kjenning av politiet.

Politioverbetjent Timothy Bernhardt fra Upper Darby Police Department skal ha blitt sjokkert etter å ha sett opptakene, som skal vise at ingen av de andre passasjerene på toget prøvde å stoppe angrepet eller ringe politiet.

RYSTENDE BILDER: Kort tid etter at to italienske menn hadde voldtatt en kvinne på en nattklubb i Soho, feiret de med high fives. Video: Metropolitan Police. Reporter: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer

- Det er urovekkende at det definitivt var folk på «El» (toglinjen) og ingen gjorde noe for å gripe inn eller hjelpe denne kvinnen, sier Bernhardt, og refererer til Market-Frankford Elevated-ruten som går mellom Upper Darby og Frankford i Lower Northeast Philadelphia, ifølge lokale medier.

- Kunne ha blitt stoppet

Kvinnen skal ha blitt kjørt til sykehus etter hendelsen.

- Hun er på bedringens vei. Forhåpentligvis kommer hun seg gjennom dette, sier Bernhardt.

Politioverbetjenten beskriver kvinnen som utrolig sterk, fordi hun klarte å gi så mye informasjon til etterforskerne. Hun kjente ikke angriperen, forteller Bernhardt.

Overvåkningsvideoene blir nå brukt av etterforskerne for å finne ut av hvem som var der, samt intervjue mulige vitner til hendelsen.

Transportselskapet kaller hendelsen for en forferdelig kriminell handling og oppfordrer alle som var vitne til angrepet til å rapportere det til myndighetene.

- Det var andre mennesker på toget som var vitne til denne fryktelige handlingen, og det kunne ha blitt stoppet før hvis en av passasjerene hadde ringt politiet, sier Andrew Busch, en talsperson for SEPTA, i en uttalelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer