Voldtatt på vei hjem fra ungdomsklubb

Den tretten år gamle jenta hadde akkurat gått fra venninnene sine da gjerningsmannen slo til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldtekten skjedde torsdag kveld, da jenta skulle hjem etter å ha vært på Kariåsen ungdomsklubb i Sandefjord.

- Det skjedde ved en liten vei som går inn mot en barnehage og en idrettsplass, ikke så langt unna et boligfelt, sier politioverbetjent Tor Eriksen ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet fikk melding klokka 20.55. Ei venninne av 13-åringen som ringte, og den voldtatte jenta opplyste først at hun hadde blitt overfalt. 13-åringen våget ikke fortelle at hun var blitt voldtatt.

Etterlyser vitner

Da jenta til slutt fortalte om voldtekten, fikk saken topp-prioritet hos politiet.

- Det var hennes reaksjon, og det må vi ha forståelse for. Jeg vil ikke si hvor mange som jobber med saken, men det er langt flere etter at det ble klart at det dreier seg om voldtekt. Saken har høyeste prioritet. Dette er den viktigste saken i Sandefjord akkurat nå, sier Eriksen til Dagbladet.no.

- Vi har fått kontakt med en del vitner, men alle vitneobservasjoner er interessante. Alle som kan ha observert noe ved Kariåsen og Kjerrboveien mellom klokka 19 og 22 på torsdag, må ta kontakt.

Signalement

Det finnes ingen vitner til selve overgrepet. Jenta hadde gått fra vennene sine få minutter før voldtekten skjedde. Det er også uklart om gjerningsmannen ventet på veien fra ungdomsklubben, eller om han hadde fulgt etter jenta, som bor rundt en kilometer unna klubben. Det er fast treff for ungdommene på klubben hver torsdag.

Jenta har vært gjennom legeundersøkelse, men resultatene er ikke klare ennå. Signalementet av gjerningsmannen er noe uklart. Han er rundt 180 centimeter høy, mørkhudet og har kort, svart hår.

- Mannen er trolig i 20-årene. Vi kan i hvert fall utelukke svært gamle og svært unge, sier Eriksen til Dagbladet.no.

Politibetjent Kjetil Midtkandal (til venstre) og politikonstabel Kristian Gjerstad patruljerte området i Kjerrboveien hvor voldtekten skal ha funnet sted.